Tagovi

Nastavlja se prikupljanje sredstava za ŽKP

Obeležavanje Međunarodnog dana žena u CK13 organizovala je Novosadska lezbejska organizacija. Aktivistkinje NLO-a i tim Otvorene kuhinje CK13 spremili su bogat i ukusan Osmomartovski ručak. Punih stomaka mogli smo slušati i kupovati feminističku poeziju koju su pored istaknutih učesnika Poezije u kući čitale i aktiviskinje “Iz kruga… Vojvodina”, organizacije za podršku ženama sa invaliditetom. Nakon čitanja svake pesme usledilo je nadmetanje za istu, publika se takmičila ko će ponuditi višu cenu: od početne cene od sedam dinara stizalo se i do 600! Prihod od Osmomartovskog ručka i Aukcije poezije namenjeni su za ŽKP, a tog dana sakupljeno je 9.000 dinara!

Nastavak prikupljanja donacija za ŽKP desio se nakon samo dva dana, 10. marta, ponovo u CK13. Vesela družina iKKi (Improvizacija komedije, Komedije improvizacije) po treći put je zasmajavala publiku CK13! Sala je bila puna, sedeća mesta popunjena, stajaća mesta popunjena toliko da se jedva može proći, iKKi su izveli 13 igara, napunili CK13 i podržali ŽKP prodajom ulaznica po ceni od 100 dinara. Prodato je 82 ulaznice što znači da je sakupljeno 8.200 dinara!

9.000 – 8. mart
+
8.200 – 10. mart
= 17.200 dinara

Još jednom se zahvaljujemo NLO-u na najukusnijem ručku iz najrizičnije kuhinje, aktivsitkinjama “Iz kruga… Vojvodina”, aktiviskinjama SOS telefona za žene i decu žrtve nasilja, pesnicima, pesnikinjama koji su čitali i prodavali svoje pesme, iKKi-ju i BCIF-u bez kog ne bi bilo kampanje za ŽKP i koji dosadašnji iznos sakupljen za ŽKP udvostručava!


Podeli na:

facebook twitter