Tagovi

Izveštaj sa Najlon akcije

U subotu, 24. marta 2012. mi, aktivistkinje kampanje za Ženski Kreativni Prostor, smo  prikupljale novac za isti na Najlon pijaci u Novom Sadu.

Počev u zoru, od svitanja pa do ranog popodneva, stotine ljudi imalo je prilku da sazna za našu kapmanju i da je podrži kupovinom stvari koje smo prodavale.
Svakome ko je prišao štandu uručen je informativni materijal o kampanji za ŽKP.
Na štandu je bilo najviše odeće koje se odričemo, pored koje su se tu našle i figure od kokosovog oraha, novčanici od recikliranih tetra-pakova, sunčane naočari, po koja knjiga, film, ali i šareni nakit napravljen rukama žena koje se bore za ostvarenje ŽKP-a.
Ovo je prvi put da je prikupljanje novca za ŽKP izašlo iz prostorija Omladisnkog cenra CK13, i to na mesto gde se promocija (ovakvog) projekta najmanje očekuje.
Najlon po sebi nosi specifičnu atmosferu kakvu ni jedna druga pijaca nema, pa smo se zabavile uzvikujući neke od parola koje se na tom mestu mogu čuti, dodajući im poruke o ŽKP-u, čime smo privukle pažnju prolaznika i mnogih koji bi možda inače tuda prošli bez ideje o tome da kupivši stvar na tom štandu postaju društveno odgovorni i doprinose samozapošljavanju kreativnih zanatlijki, ŽKP-ovki.

Završetkom ove akcije na račun ŽKP-a uplaćujemo još 3.500 dinara.

Još jednom veliko hvala ženama koje su donirale robu koju smo prodavali za ŽKP i svima koji su doprineli uspehu ove akcije.

Srdačno,
Aktivistkinje za ŽKP

Podeli na:

facebook twitter