Tagovi

Alternativni vodič kroz Novi Sad

Tokom leta Omladinski centar CK13 raspisuje konkurs

Infoteka CK13:

Alternativni vodič kroz Novi Sad

Cilj ovog projekta je pravljenje prvog alternativnog turističkog vodiča kroz Novi Sad, kao i osmišljavanje alternativne ture koju će voditi mladi zajedno sa aktivistima Infoteke Omladinskog centra CK13. Ideja je da tokom stvaranja prvog alternativnog vodiča mladi učesnici fotografišu i pišu o Novom Sadu koji se još uvek ne nalazi u turističkim vodičima. Nakon radionica učesnici će pripremati i napraviti prvi štampani alternativni vodič kroz Novi Sad. Radionce će se odvijati tokom oktobra u prostorijama Omladinskog centra CK13.

Nakon štamapnja publikacije učesnici će, tokom 2012. god. voditi ture za sve zainteresovane kroz mesta koja imaju značenje za alternativnu kulturu u skorijoj istoriji Novog Sada: grafite umetnika, manje poznate znamenitosti grada, događaje u skorašnjoj istoriji Novog Sada od pokretanja alternativnih prostora po gradu, mesta gde se i gde su se okupljali bendovi, alternativne scene, do kritike pojava u društvu…

Cilj nam je da ovim programom pružimo lokalnom stanovništvu i turistima novi pogled na Novi Sad, da upoznamo mlade sa skorijom istorijom grada, kao i da mladima damo prostor da predstave omiljene i drugačije sadržaje u gradu.

Za učešće u kreiranju vodiča, prijavite se na: jelena.tipsin@ck13.org sa naznakom ALTERNATIVNI VODIČ KROZ NOVI SAD, ostavite svoje podatke: ime, prezime i kratak tekst od oko 70 reči o jednom alternativnom mestu/sadržaju u gradu. Rok za prijavu je 30. septembar.

Projekat je podržan od strane Kancelarije za mlade Novog Sada u okviru strategije LAP-a.

Podeli na:

facebook twitter