Tagovi

03.04. petak, 21.30h, Stillness (Split)

03.04. petak, 21.30h, Stillness (Split)

Ulaz: Karte su u pretprodaji 200 dinara, dok će na dan koncerta biti 250 dinara.

* Karte se mogu kupiti u pretprodaji, u Kancelariji Omladinskog centra
CK13, radnim danima od 10h – 15h.

Sve je počelo negde krajem `98 – e. Yuri i Papi (sada bivši član), upoznali su se u jednoj od splitskih gimnazija i osnovali tvrdi hip-hop dvojac ST!llness.

Svoj prvi underground single “Fala“ izbacili su početkom 2000. godine. Nedugo zatim snimljena je i pesma “Zar se ovo život zove“, pesma poznata kao prva u Hrvata s` tematikom sindroma narodnjaka.
Yurijevom inicijativom izlazi prva splitska Hip – hop kompilacija “devaSTacija“ na kojoj se Papi sa nekoliko odličnih verse-ova oprašta od ozbiljnog bavljenja muzikom, te u ST!llness – u ostaje samo Yuri. Početkom 2005. – e, Yuri dolazi u Zagreb na studije i u vrlo kratkom roku sakuplja orginalnu petorku benda, koja se s` vremenom malo proširila. Ime ST!llness se ne menja jer ono označava već postavljeni cilj (ideju), no stil muzike doživljava jedan oblik evolucije.

Muzika benda meša puno stilova, no najdominantniji su uticaji raggea, drum`n`basss-a, na momente čak i hard core svirku distorziranih gitara.
Tekstovi ostaju isti: sa jedne strane žestoki, angažovani i onako punk-banalni, a sa druge strane osećajni, i sa filozofskom dozom.

Sve ovo je dovelo do potpisivanja ugovora sa jednom od vodećih izdavačkih kuća MENART RECORDS, i objavljivanja debi albuma pod nazivom “Sve što znam o životu je… odabrao Đelo Hadžiselimović“, 2007. godine.
Album je dobio jako dobre kritike što muzičikih kritičara, što publike, te je u mnogim osvrtima na 2007. godinu svrstan među najbolja hrvatska izdanja u 2007.

Podeli na:

facebook twitter