Tagovi

NOVOSADSKA NAJ DEPONIJA + NAJ RECIKLER

Udruženje građana “KOMŠIJA” raspisuje

KONKURS

FOTOGRAFIJA NA TEMU “NOVOSADSKA NAJ DEPONIJA”

U sklopu akcije “NE BACAJ, RECIKLIRAJ”, pozivamo stanovništvo Opštine Novi Sad da zabeleži divlju deponiju u svojoj okolini. Svi pristigli radovi, uz kratak opis lokacije na kojoj je urađen snimak, biće objavljeni na internet adresi: nebacajrecikliraj.blogspot.com

 Radovi koji dobiju najveći broj glasova biće nagrađeni.

Udruženje građana “Komšija” iz Petrovaradina postoji osam godina i bavi se brigom o prirodi, o deci i mladima, kao i njihovom edukacijom, a fokusirano je na zaštitu životne sredine i promociju reciklaže.

Akcijom “Ne bacaj, recikliraj” udruženje “Komšija” nastoji da kod dece i odrasilih podigne svest o važnosti reciklaže i značaju očuvanja prirode i umanji mogućnost stvaranja divljih deponija.

Udruženje “Komšija” sprovodi mnogobrojne akcije pomoći deci iz Dečijeg sela, Dečije bolnice i drugih ustanova, a u saradnji sa osnovnim i srednjim školama, organizuje eko radionice na kojima se uči kako od naizgled neupotrebljivih predmeta napraviti igračku, ukras ili umetnički rad.

Krajem 2012. godine, ovo udruženje je pokrenulo incijativu za otvaranje “Ekološko-humanitarne kuće” u koju će građani moći da donesu i predaju na dalji tretman reciklabilni otpad. Građani će moći da donesu i odeću, obuću, igračke, školski pribor koji će se proslediti osobama kojima je potrebna pomoć.

Oni koji žele da se priključe aktivnostima “Komšija” ili imaju otpad koji žele da predaju na recilkažu i na taj način doprinesu zaštiti životne sredine, dovoljno je da pozovu ili pošalju SMS poruku na broj 064 / 310 13 15 ili upute elektronsko pismo na adresu ugkomsija@gmail.com i volonteri udruženja će doći na kućnu adresu i besplatno preuzeti recikabilni otpad. Prikupljeni otpad se razvrstava i predaje ovlašćenim reciklerskim kućama.

Detaljnije na blogu – nebacajrecikliraj.blogspot.com

 

KONKURS

“NAJ RECIKLER”

Na konkursu mogu učestvovati svi sugrađani koji se bave ili žele da se bave izradom – proizvodnjom ukrasnih i upotrebnih predmeta ili umetničkih radova od reciklabilnog materijala. Sve učesnike ćemo predstaviti na: nebacajrecikliraj.blogspot.com / a izabrane radove ćemo predstaviti na izložbi “Od deponije do galerije”. Najbolji radovi će biti nagrađeni.

Fotografije radova poslati na E – adresu: ugkomsija@gmail.com

telefon za informacije: 061/ 61-08-675

 

Opšitnije: nebacajrecikliraj.blogspot.com

Podeli na:

facebook twitter