Tagovi

Da li fotografija može da menja svet?

U noći između 15. i 16. marta pokrenuli smo blog posvećen društveno angažovanoj fotografiji “Focusing Democracy“.

Cilj bloga je da kroz niz tekstova inspiriše fotografe, fotografkinje, fotoreportere i fotoreporterke da se uz pomoć jezika fotografije aktivno uključe u tumačenje aktuelnih društvenih procesa.

Ovaj blog pokrećemo kako bismo ZAJEDNO naučili kako da koristimo fotografiju kao jezik kojim ćemo govoriti o društvu u kojem živimo.

Društveno angažovana fotografija je politična zbog svoje namere i stava autora/autorke koji se iz nje iščitava. Fotograf kao svedok događaja ne mora uvek samo da dostavi dokumentarni zapis teme kojom se bavi. On je pisac svetlom i može da korsti jezik fotografije da predstavi svoju interpretaciju događaja, situacije ili društvenih procesa koji su bitni za temu. Upravo je promišljanje koje se krije iza svake slike osnova dokumentarne fotogrfije. To je ono što je čini zanimljivom i vrednom.

Blog “Focusing Democracy“ pokrenuo je Omladinski centar CK13 iz Novog Sada.

Prateći blog možete saznati više o setu intenzivnih trodnevnih foto radionica koje će se održati u Novom Sadu.

U tome će nam pomagati predavači i mentori, priznati, afirmisani i objavljivani fotoreporteri koji će nas svojim znanjem i kreativnim inputom provesti kroz sve stadijume razvoja fotoeseja, od odabiranja teme i konstrukcije priče do tehničkih problema rada na terenu, odabira fotografija i pisanja potpisa fotografija.

Pratite nas na:

http://www.focusingdemocracy.org/

Podeli na:

facebook twitter