Tagovi

Podrška Culture Exchange-u

Omladinski centar CK13 najoštrije osuđuje sinoćnji incident u kojem je razbijen izlog kafea “Biciklistička kuhinja” u ulici Jovana Subotića. Nepoznata osoba izvadila je iz trotoara jedan od metalnih stubova koji su tu postavljeni kao zabrana za parkiranje, bacila ga na staklo i potpuno ga uništila.

Podsećamo da je pre manje od mesec dana na adresu kluba “Culture Exchange” u Novom Sadu stiglo na desetine pretećih mejlova, a rad ovog okupljališta biciklista postao je “predmet interesovanja” ekstremista po društvenim mrežama, nakon teksta na jednom blogu u kojem se tvrdi da “kuhinja” služi za vrbovanje u sektu “Familija”

Omladinski centar CK13 podseća nadležne da su dužni da reaguju, nađu odgovorne za ovaj čin i adekvatno ih sankcionišu. Podsećamo da je pre samo nekoliko dana pozivano na linč novinara Nedima Sejdinovića. Takođe podsećamo da su prozori CK13 više puta razbijani, da je bačen Molotovljev koktel za vreme trajanja programa u CK13 – i da nadležni nikad nisu pronašli počinioce.

CK13 upućuje podršku Culture Exchange-u i njihovoj ideji da je važno omogućiti prostor za stvaranje i razvijanje interkulturalnog dijaloga.

Podeli na:

facebook twitter