Muzički događaj 09. Sep 17. 21:00

Tagovi

10 YEARS of Making NOISE (mini fest)

experimental / ambient / noise / drone

Omladinski centar CK13 Vam predstavlja mini festival eksperimentalne muzike! Deset bučnih godina Dichotomy Engine-a se činilo kao dobar povod za organizaciju mini festivala eksperimentalne muzike gde ćete moći da uživate u nastupima odličnih izvođača:

PLAMEN VEČNOSTI | dark ambient / ritual noise – Zrenjanin

Plamen Večnosti je muzički projekat umetnika pod pseudonimom Sifr Shraddha iz Zrenjanina. Muzika koju kreira se može opisati kao spiritualno ambijentalna, protkana ritualnošću i dubinom. Plamen Večnosti nastupa i stvara muziku sa svojim ručno pravljenim instrumentima.

IVAN ČKONJEVIĆ | ambient / photographic music – Novi Sad

Ivan Čkonjević svira električnu gitaru, mahom je tretirajući kao gudački instrument. Tokom 2010. godine je oformio Orkestar “Gradovi utočišta” sa kojim je tokom avgusta te godine snimao album i koncertno se aktivirao.
Pored samostalnih nastupa bio je aktivan kao član post-rock benda Ana Never, kolektiva Belgrade Noise Society i kao čest gost Jesenjeg orkestra Daniela Kovača.

MRT | dreamnoise industrial – Novi Sad

MRT je eksperimentalni industrial projekat iz Novog Sada. Glavni fokus su im buka, distorzija, snovi i eksperimentalna elektronika. MRT je nastao 2007. godine i do sada iza sebe imaju 8 albuma i 2 ep-ja. Iako iza sebe ima samo jedan live nastup, MRT neprestano radi muziku za pozorište i film. Na prošlom koncertu uspeli su rasterati kompletnu publiku. Za fanove oldschool industrial zvuka: Throbbing Gristle, Einsturyende Neubauten, NoN, Genocide Organ…

DICHOTOMY ENGINE | ambient drone / noisegaze – Novi Sad

Dichotomy Engine je započeo 2007. godine kao solo projekat Dražena Đorđevića. Nakon raspada njegovog matičnog benda, Dražen se okreće manje konvencionalnoj muzici i kreće sa snimanjem i izvođenjem eksperimentalne muzike. Dichotomy Engine stvara muziku koja je različito opisana kao ‘noisegaze’, ‘drone’ i ‘ambijent’, kombinujući atmosferske teksture, elemente eksperimentalne i drone muzike često sa težinom i volumenom heavy metala i buke.
Zvuk Dichotomy Engine-a se stalno razvija, istražujući mnoge nove načine snimanja i živih nastupa.

Podeli na:

facebook twitter