Projekcija 15. Jul 19. 20:00

Tagovi

ALTERnoON ► Andergraund bioskop

ALTERNOON je novi filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Akcentujemo andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljenja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije besplatan.

20:00 ► RAVING IRAN
====================================================
Priča o dva mladića iz Teherana koji su zaljubljenici u zapadnjačku elektronsku muziku. Nažalost, to je strogo kažnjivo u njihovoj državi Iran, a kršiocima zakona sledi smrtna kazna. Uprkos svemu, ova dva hrabra momka organozuju ilegalne rave žurke, u tajnosti produciraju elektronsku muziku u gluvo doba noći i svakodnevno svoj život time dovode u pitanje. Jednog dana dobijaju e-mail poziv za nastup na prestižnom Evropskom elektronskom festivalu. Da li će uspeti da izađu iz konzervativnog Irana i ispune svoj višegodišnji dečački san? Film govori o borbi za osnovna ljudska prava i prikazuje težak život mladih alternativaca u državi Iran. Film je nagrađivan prestižnim nagradama na festivalima dokumentarnog filma i festivalima na temu filma o ljudskim pravima.

režija: Sue Meures
trajanje: 86 min.

21:30 ► FRIENDS FOREVER
====================================================
Friends Froever je priča o Nejtu i Džošu, dva muzičara koji nikada ne nastupaju u rok klubovima. Umesto toga, oni sviraju isključivo u svojoj kamp prikolici koju su namenski preuredili u mali rok klub i putuju tako od grada do grada svirajući na parkinzima, raskrsnicama ili ispred samih ispred klubova. Njihova prikolica sadrži sve što jedan pravi rok klub poseduje: binu, rasvetu, dim mašine, razlas i šank. Njih dvojica imaju misiju da svojim bendom FRIENDS FOREVER spasu prljavi rok ‘n’ roll zvuk i povrate andergraund nazad iz mrtvih. Ovo je nesvakidašnja priča o prijateljstvu, ljubavi, muzici i nomadskom životu ‘na turneji’. Film je režirao njihov dugogodišnji prijatelj Ben.

režija: Ben Wolfinsohn
trajanje: 80 min.

* Prvi film ima engleski titl, a drugi je na engleskom jeziku.

Podeli na:

facebook twitter