anitaanđela
Literarni program 26. Oct 17. 19:00

Tagovi

Anita Pajević i Anđela Pendić u Crnoj kući

Pozivamo vas na književni razgovor i promociju dve zbirke pesama, “Perlinov šum” Anite Pajević i “Oganj” Anđele Pendić. Radi se o nagrađenim poetskim rukopisima dve mlade autorke kojima su vrlo brzo zauzele bitno mesto na regionalnoj pesničkoj sceni. U razgovoru će učestvovati i pesnikinja Snežana Nikolić, kao i pesnik Dalibor Tomasović.

Anita Pajević (Mostar, 1989.) magistrica hrvatskog jezika i književnosti. Dobitnica je prve nagrade “Mak Dizdar” za najbolji neobjavljeni pesnički rukopis 2015. godine. Dobitnica druge nagrade Fondacije Nijaz Slipičević za zbirku “Perlinov šum”. Poeziju objavljivala u časopisima Asymptote Journal, Sarajevskim sveskama, online portalima za književnost Strane i NEMA. Organizatorka i moderatorka niza pesničkih i teorijskih programa. Dosad objavila zbirku poezije “Perlinov šum” (Slovo Gorčina, Stolac, 2016).

Anđela Pendić (Beograd, 1993.) studentkinja je Katedre za opštu lingvistiku i ruski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu. Učestvovala je kao finalista na Festivalu poezije mladih u Vrbasu, Festivalu mladih pesnika u Zaječaru, te Ratkovićevim večerima poezije. Na festivalu Pjesnička reč na izvoru Pive 2014. godine je osvojila prvu nagradu i tom prilikom je bila objavljena njena prva zbirka pesama pod nazivom “Beleg” (Centar za kulturu Plužine). Njen drugi rukopis “Oganj” pobedio je na konkursu somborske biblioteke “Karlo Bijelicki” za drugu knjigu autora do 35 godina starosti.

Razgovor će moderirati pisac Đorđe Majstorović.

Podeli na:

facebook twitter