Radionica 20. Jun 15. 17:00

Tagovi

ARTIVIZAM – radionica aktivističkih stensila i nalepnica

Pozivamo sve zainteresovane, bez obzira na dosadašnje iskustvo i veštine, da se prijave na kreativnu praktičnu radionicu aktivističkih stensila i nalepnica koja će se realizovati 20. i 21. juna u Omladinskom centru CK13.

Učešće je besplatno, a materijal, veganska klopa i osveženje su obezbeđeni. Prijave šaljite do 18. juna na mejl:radionica@ck13.org, subject: radionica.

Stensil ili šablon i stikeri ili nalepnice veoma su popularan način ispisivanja parola, oslikavanja simbola i, uopšte, izražavanja u svetu ulične umetnosti i gerila marketinga.
Kao način oglašavanja i senzibilisanja javnosti o društveno relevantnim temama, stensili i stikeri su jeftina, brza, jednostavna, a učinkovita metoda koja uz to može imati i umetnički karakter.

Ako ste nešto crtali do sada, a nikada to niste iskoristili, ako vas zanima ulična umetnost i aktivizam, i želite to da iskažete, ovo je prava radionica za vas.

Cilj radionice je da se učesnici upoznaju sa osnovama grafičkog dizajna i primerima u praksi, s akcentom na angažovani dizajn, odnosno, uličnu umetnost i gerila marketing.
Koristićemo se simbolima koji karakterišu borbu za ljudska i životinjska prava, veganstvo, feminizam, antifašizam, anarhizam, solidarnost i kreirati aktivističke poruke koje se mogu upotrebiti u javnom prostoru.

Radionica će se sastojati iz dva dela:

1. DAN – SUBOTA, 20. jun, od 17č

Uvodno predavanje na kom ćemo se upoznati sa nekim osnovama grafičkog dizajna, razmatrati primere ulične umetnosti i gerila marketinga i zajedno promišljati ideje za vlastiti rad. Nakon predavanja gledaćemo dokumentarni film Stencil Art in Serbia.
Vreme trajanja programa je 3 sata.

2. DAN – NEDELJA, 21.jun, od 12.30

Prelazimo na praktičnu izradu stensila i nalepnnica. Smišljamo parole i ilustracije, i pripremamo ih za štampu i izradu šablona.
Vreme trajanja radionice je maksimalno 6 sati.

Poželjno je poneti laptop, fotoaparat i omiljeni pribor za crtanje, sve ono što vama i drugima može pomoći u kreativnom procesu. Ako nemate ništa od navedenog, ne brinite, osnovni materijal za radionicu je obezbeđen.

Dođi, nauči i izradi svoj stensil i/ili nalepnicu!
Radionicu vodi Nikola Rajić, kuvar, aktivista i grafički dizajner.

Podeli na:

facebook twitter