Muzički događaj 23. May 14. 22:00

Tagovi

Benefit koncerti: Olovni Ples + Kler

Program se otkazuje zbog Dana žalosti. Uskoro ćemo javiti kad je novi termin.

Benefit koncerti za pomoć ugroženima u poplavama.
Sav prihod prikupljen od ulaznica biće uplaćen na zvanični račun Vlade Srbije otvoren za pomoć ugroženima:
ŽIRO RAČUN ZA POMOĆ (dinarski račun Vlade Srbije za pomoć ugroženima):
Dinarski račun: 840-3546721-89.

Olovni ples, jedan od najoriginalnijih hrvatskih bendova, nakon prvog singla “Daj mi malo vjere” koji je Rolling Stone opisao kao “najboljih četiri minute i 20 sekundi hrvatskog rocka u 2013. godini”, objavljuje drugi singl “Svi spavaju” sa hvaljenog albuma Nulti dan.

Na autorskom albumu se nalazi 11 sjajnih pesama, a ovde pročitajte šta su kritičari napisali o albumu:

“…ljubavna poezija je mračna, mistična, zlokobna i teško usporediva s bilo kojim hrvatskim rock autorom, iako se čini da nastavlja nit koju je u nas počeo tkati Drago Mlinarec, nastavio Johnny Štulić, a posljednja dva desetljeća najzanimljivije raspleo Goran Bare. Nešto slično može se reći i za glazbu koju potpisuje Olovni ples jer posrijedi je fascinantno pariranje inozemnoj braći po oružju u rasponu od upokojenih The Doorsa, preko The Gun Cluba i 16 Horsepower do The Black Keysa”, (4/5), Aleksandar Dragaš (Jutarnji List)

Časopis Rolling Stone uvrstio je album Nulti dan na 4. mesto od 10 najboljih ovogodišnjih albuma u Hrvatskoj sa objašnjenjem: “…na najboljem su albumu karijere dodatno odvrnuli distorziju i dodatno se približili rock velikanima 60-ih. Ovaj bi ih album konačno mogao lansirati tamo gdje i pripadaju, na sam vrh regionalne scene. Blues poete na korak do remek-djela” (4.5/5), Vedran Harča

“Zasad su pokazali da sa skromnim budžetom mogu bez problema napraviti bolji album nego što to čine hrvatske razvikane veličine s mnogo većim proračunom (Pipsi ili Let3 primjerice)”, (4/5), Zoran Tučkar (Muzika.hr)

“Olovni ples bi se stoga mogao nazvati prvim kvalitetnim bendom post Majke/Partibrejkers priče. Bend je to koji je u onoj najljepšoj maniri snimio svoje pjesme i pustio ih tako u svijet neušminkane i ogoljene. Zato ovaj album i zove na stalno preslušavanje. Uvuče se pod kožu.”(8/10), Zoran Stajčić (Ravnododna.com)

“To je rokenrol …čitava atmosfera upućuje na Dana Auerbacha odnosno Black Keyse u koje se mnogi kunu, a rijetki dođu ovako blizu, na hrvatskom jeziku – nitko kao Olovni ples. Je*iga. Nikada nisam znao prepoznati hit, ali vraški dobar album uvijek, a Nulti dan je svakako jedan od baš takvih, vraški dobrih” (9/10), Mihael Pinter (Soundguardian.com)

“Njihov ukorijenjeni u prošlost ali moderno interpretirani rock dodiruje u istoj mjeri koliko i intrigira iskrenim, beskompromisnim ali ujedno i vrlo poetičnim tekstovima…Da i to je rock, a Olovni ples ga prakticira u punom i ekscesivnom mahu. Bolje nego ikada prije” (9/10), Z. Marković (Terapija.net)

“Možda još uvijek prerano, ali dovoljno da je i više nego jasno da je riječ o vrlo dobroj ekipi muzičara i autora koja jako dobro zna što hoće. Za očekivati je da će već prvi sljedeći studijski album s novim pjesmama biti album koji bi ih mogao dovesti pri sam vrh domaće indie scene” (7/10), Dubravko Jagatić (Tportal.hr)

“‘Nulti dan’ se sastoji od jedanaest songova, koje kada budete čuli, sigurno ćete im se ponovo vraćati. Reč je o grupi koja komunicira na svoj način, jasno, direktno, a opet sa druge strane rafinirano i takođe moćno.”, Branimir Lokner (Timemachinemusic.org)

Grupa “KLER” postoji jos od 2005. godine, ali se tek od kraja 2008. ustalio sastav koji zajednicki nastupa:

Branislav Baturan – vokal, gitara
Dejan Kojić – gitara
Predrag Zukić – bas gitara
Nikola Lončar – bubnjevi

Podeli na:

facebook twitter