javnomnjenje
Naša samouprava, Razgovor 27. Feb 18. 19:00

Tagovi

Bistrionica o javnom mnjenju

Pozivamo vas na novo izdanje Bistrionice u kojem se ovoga puta bavimo javnim mnjenjem. Bistrionica će se održati u Omladinskom centru CK13 predstojećeg utorka, 27. februara od 19 časova.

Javno mnjenje predstavlja mišljenje o nekom značajnom društvenom pitanju koje je dominantno u javnosti neke veće socijalne grupe u određenom trenutku. Javno mnjenje čine trenutni stavovi i uverenja i zato je ono vrlo fluidno, podložno promenama, kontroli i manipulacijama političkih i ekonomskih centara moći, a posebno važnu ulogu imaju masovni mediji.

U utorak ćemo zajedno sa vama bistriti o tome kako se kod nas kreira javno mnjenje i kako se ono menjalo u prethodnom periodu po raznim pitanjima od tzv. “nacionalnih” poput nezavisnosti Kosova, preko društvenih poput odnosa prema “Paradi Ponosa”, do lokalnih problema koji se na vrlo diskutabilan način tretiraju u medijima.

————————————

Bistrionica je zamišljena kao prostor u kojem se slobodno diskutuje o temama od važnosti za društvo, na otvoren način, uz poštovanje kulture dijaloga, a prevashodni cilj je razmena mišljenja. Cilj je da svi koji dođu ravnopravno učestvuju u razgovoru.

Bistrionice su deo projekta “Naša samouprava” u okviru kojeg se bavimo animiranjem građana za aktivno učešće u lokalnoj samoupravi i zagovaranjem prava na autonomno odlučivanje o lokalnim pitanjma kao jednog od osnovnih preduslova demokratizacije društva.

Podeli na:

facebook twitter