Druženje 16. Jun 16. 19:00

Tagovi

Book Buvljak

Infoteka CK13 obeležava dve godine svog reotvaranja u četvrtak, 16. juna od 19 časova.

Zato smo rešili da vas pozovemo na Book Buvljak, a kao „rođendanske“ poklone prihvatamo isključivo knjige! Mi ćemo, osim standardne ponude naše Besplatne radnje, pripremiti i jedan deo materijala iz naše biblioteke koji ćete moći da ponesete sa sobom.

Infoteka je otvoren prostor za čitanje, pozajmljivanje knjiga, učenje, diskusije, razmenu ideja. U našoj aktivističkoj biblioteci možete pronaći veliki broj knjiga i časopisa koji se teže nalaze u drugim bibliotekama, a koji se bave raznim temama: antifašizam, feminizam, anarhizam, umetnost, obrazovanje, LGBT, istorija, nacionalizam, religija, mediji, filozofija, omladina, zaštita životne sredine, društveni pokreti, borbe radnika za prava, sociologija, književnost i još mnogo toga. Literaturu možete čitati u Infoteci, ali i iznajmiti i čitati kod kuće (učlanjenje se ne naplaćuje).

Odmah pored Infoteke nalazi se naša mala Besplatna radnja, mesto gde je novac bezvredan! Besplatna radnja se ne zasniva na profitu već na poklanjanju, razmeni i deljenju. Predstavlja alternativni ekonomski princip koji se bazira na solidarnosti, samoodrživa je i dostupna svima.

Infoteka i Besplatna radnja funkcionišu na volonterskom principu samoorganizovanja i otvorene su za svakoga ko želi da se priključi i doprinese njihovom radu i aktivnostima, poput predstavljanja knjiga i časopisa, organizovanja tribina, otvorenih diskusija i kreativnih radionica.

 

Čitaj, diskutuj, deli, aktiviraj se!

 

Kolektiv Infoteke CK13

Podeli na:

facebook twitter