Muzički događaj 23. Mar 19. 21:00

Tagovi

By Pass + Vrata Naroda

BY-PASS je pančevački bend koji je na početku karijere stilski bio pod uticajem Progressive Rock, Metal, Stoner Rock i Grunge zvuka, ali se vremenom oblikovao u nešto što je po definiciji najbliže kombinaciji Atmospheric Rock, New Prog i Alternative Metal podžanrova.

Za nešto više od dve decenije postojanja BY-PASS iza sebe ima dva studijska, zvanično izdata albuma, učešća na mnogim kompilacijama, kao i niz uspešnih koncerata u zemlji i inostranstvu. Albumi “Psychoactive” (2000, ITMM) i “Pustinjom” (2014, Multimedia Music) su visoko ocenjeni od strane domaćih i stranih kritičara i medija (SAD, Italija, Švedska, Portugal, Hrvatska, BiH) i zauzeli su, zajedno sa singlovima, visoka mesta na regionalnim top listama.

Među zanimljivostima iz rada benda može se izdvojiti učešće u soundtrack-u kanadske TV serije “ZOS: Zone of Separation”, kao i to da su legende srpske rok scene Bjesovi izbacili obradu pesme “Sjaj” kao prvi singl sa albuma na kojem su obrade njihovih omiljenih pesama sa Ex-Yu područja. BY-PASS je takođe poznat i po produkcijskom kvalitetu studijskih albuma, u čiji proces su bila uključena eminentna imena domaće (Aleksandar Radosavljević, Nikola Vranjković, Zoran Đuroski) i svetske scene (Geoff Pesche – Abbey Road Studios, London).

————————————–

Dodir svetlosti i tame vekova…u nama, ubrzanje informacija i galaksija…u nama. U nama – svedocima!
Prođite Vrata Naroda putem eklektik ekstatik roka!
Promocija istoimenog albuma prvenca novosadskog benda Vrata Naroda osnovanog 2016. godine, koji teži čvrstom – žestokom zvuku ispunjenom ritmičkim promenama, lirskim – pomalo mračnim vokalom, filozofsko-ezoterijskim tekstovima, te jasno definisanim rifovima u kombinaciji sa produženim, složenim i slobodnim varijacijama na temu, u gotovo svakoj kompoziciji. Do katarze, do visoke energije!

Vrata Naroda:
Stojan Petković Stole– vokal, gitara, naracija
Đorđe Madžarević Đole – bas gitara
Nikola Sekerić Nidža – bubnjevi

Cena karte za ovaj koncert iznosiće 300 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

Napomena: koncert će početi tačno u 21 čas, te da bi prisustvovali nastupu oba benda u celini, posetioci se mole da budu tačni!

Podeli na:

facebook twitter