Muzički događaj 02. Sep 17. 22:00

Tagovi

Harvo Jay + Nežni Dalibor + Umreti fit – UHO, GRLO, NOISE, 3. dan

U okviru trećeg dana Festivala samoorganizovanja u muzičkom delu programa koji nosi naziv UHO, GRLO, NOISE nastupiće bendovi Harvo Jay iz Osijeka, Nežni Dalibor (Beograd/Vranje) i Umreti Fit iz Segedina.

—————————

Harvo Jay je eksplozivni dream noise trojac iz Osijeka i čine ga Hrvoje Dešić (gitara, vokal), Marko Pernarčić (bas, vokal) i Šimun Padovan (bubnjevi). Njihovu muziku karakterišu dinamičke promene i nepravilni ritmovi, minimalistički tekstovi na hrvatskom jeziku, većinom o problemima mladih. Ove godine Harvo Jay je samostalno objavio album prvenac pod nazivom Sok od agonije. Album možete poslušati na bandcamp stranici benda ili na njihovom youtube kanalu.

Album je najavljen spotom za pesmu “Praljudi”. DIY spot je mozaik snimaka iz detinjstva koji prate setno-optimističnu priču albuma, a sama pesma predskazuje sve ono što treba očekivati – meat&potatos ritam sekciju, bipolarne vokale, meditativno-histerične gitare, narativne strukture pesme i slikovite tekstove.

—————————-

Nežni Dalibor je rok bend iz Beograda i Vranja i pripada novijoj generaciji bendova iz Srbije koji su široj javnosti postali poznati krajem prošle decenije, a čiji se rad vezuje za kultnu zgradu Bigza. Poslednji put u Crnoj kući nastupali su krajem 2013. godine povodom izlaska trećeg albuma.

Nežni Dalibor svoj zvuk zasniva na svemu što smatraju vitalnim u rock’n’rollu, od psihodelije 60-ih godina do savremene nezavisne scene.

Bend je diskografski debitovao singlom “Značajan događaj” na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” (2007.) u sastavu Ivica Marković (gitara, vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas, vokal).

Krajem 2011. godine bendu se na sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine dobili su i novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući i sve značajnije muzičke festivale.

Početkom 2017. godine Nežni Dalibor je objavio novi, četvrti po redu, album U slojevima za beogradsku izdavačku kuću Odličan hrčak. Prethodna tri albuma su: Sredstva i veštine (2008), Normalan život (2011.) i Nežni Dalibor (2013).
Album “U slojevima” se za sada može nabaviti na CD-u, a digitalno izdanje je dostupno na bandcamp stranici benda.

————————

Umreti fit je mađarski post punk bend. Po svojoj definiciji, Umreti fit svira “yu wave” muziku, a tekstovi su im pisani na srpskom jeziku.

* Yu Wave = jump and shout | grab and dance | rock and roll | over the floor | sing and bounce | off the wall | go loony | die fit

https://umretifit.bandcamp.com/

Kako pevač Tamaš kaže: “Srpski mi nije maternji jezik i to mi daje daljinu u odnosu na tekst, a ta daljina mi sasvim odgovara da se ne bih izgubio u samom jeziku, kao što to biva kada pišem na mađarskom”.

Svi članovi benda sviraju već u nekom od “legendarnih” segedinskih punk/hc/indie bendova, kao što su A párt, Kemény Henrik, Attention Chérie, Argument Clinic i Krumpliczukor, ali u Umreti fit niko ne svira svoj instrument. Od nedavno bend više i ne postoji. Na Festivalu u Crnoj kući nastupiće pod novi imenom.

https://www.youtube.com/watch?v=DusxRXbOAx4

———————————

Ulaz je na donacije.

Doniraj i podrži scenu kojoj i sam_a pripadaš!

Donaciju vidimo kao jedan oblik participacije (nasuprot konzumerizmu, elitizmu i vladajućim ograničenjima u kapitalizmu) kojom se ističe solidarnost i podrška, briše granica između organizatora, izvođača i posetilaca i na taj način gradi održiva alternativa.

Ko ima manje, može dati manje; oni koji imaju više, mogu dati malo više. Donacija se zasniva na poverenju, zavisno o samoproceni i finansijskim mogućnostima svakoga od nas.

Podeli na:

facebook twitter