hhe
Muzički događaj 16. Feb 18. 21:00

Tagovi

Holographic human element

Nakon 3 godine, 98 koncerata u 17 zemalja, objavljenog albuma i dva video spota, Holographic Human Element ponovo dolazi u CK13.

“O Holographic Human Elementu sam prvi put pisao još na starom blogu u ljeto 2015. kada su nastupili na osječkom UFO festivalu i oduvali sve oko sebe. U moru kojekakvih hard rock i metal bendova koji su te godine pronašli put do festivala izdvojili su se kao ronilačko odijelo na ambasadorskom prijemu i natjerali nas muzikoljupce da ostanemo paf. Instrumentalni rock, bez vokala, samo njih troje na sceni ali svirka toliko dobra, energična, poput lavine se obruši na tebe i pokopa te. Definitivno najbolji trenutak cijelog festivala.” – Zli Hadžo

Pišući o albumu “Philophobia” (Spona Records, 2017) kritičari pominju imena kao što su: Mike Oldfield, Pink Floyd, Enya, Mastodon, King Crimson, Mogwai, Godspeed! You Black Emperor, Mizar, Metallica; a završavaju sa: …. preuzeli su sve te uticaje i izrodili nešto stvarno posebno i istinski njihovo.

Karte za ovaj koncert će koštati 250 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izdavače i nezavisnu muzičku scenu.

 

Podeli na:

facebook twitter