igralom
Muzički događaj 10. Feb 18. 21:00

Tagovi

Igralom + B.R.A.I.N.

Igralom je muzička grupa iz Niša, formirana juna 2015. godine od strane Mladena Marjanovića (gitara, prateći vokali), Dimitrija Simovića (vokal, bas gitara) i Marka Tomovića (bubanj i perkusije). Zvuk i gruv grupe su od samog početka primarno usmereni ka muzici Zapadne Afrike, tačnije pustinjskom bluzu iz Sahare. Prisutan je i ogroman uticaj rokenrola i alternative, pogotovu novog talasa.

Nakon samo tri meseca postojanja grupe, snimljen je debi album “Pogrešna poznanstva”, u Vrbasu, u studiju Šamarčina. Album je izašao u maju 2016. godine za Rock Svirke Records.

Ovaj energični trio je do sada odsvirao preko 60 nastupa; duž Srbije (Niš, Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Kruševac, Užice, Pirot, Leskovac, Aleksinac) i izvan zemlje (Sofia, Skopje, Zagreb, Rijeka, Sućuraj, Drvenik, Ljubljana, Murska Sobota, Galati, Milano), gde su delili binu s mnogim zanimljivim i velikim izvođačima i bendovima (Disciplin A Kitschme, Hugo Race & The Fatalists, King Ayisoba, Matushka, Repetitor, Artan Lili, Nikola Vranjković).

Tokom prošle godine, i početkom ove, bend posvećeno radi na drugom albumu uz pomoć umetnika i producenta Krisa Ekmana (Chris Eckman, Glitterbeat records/Dirtmusic/The Walkabouts).

Karte za ovaj koncert će koštati 250 dinara. Kupovinom ulaznica za svirke u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.


B.R.A.I.N. je skraćenica od Band Ruind All Insane Nonsense; ili Bića Raznolikih Ameba Intenzivno Nestaju ili…. Sviraju u istom sastavu od 2015. godine: Božo Grahovac za bubnjevima, Gordan Aradski za BASSOM i Arsenie Čudić kao git/vocal. Prave frankenštajna od muzike, dok seču pesme ritmičkim promenama opevavajući gradski život.

 

Podeli na:

facebook twitter