Igralom CK13
Muzički događaj 22. Feb 19. 21:00

Tagovi

Igralom u CK13

Igralom je muzička grupa iz Niša formirana od strane Mladena Marjanovića (gitara, prateći vokali), Dimitrija Simovića (vokal, bas gitara) i Marka Tomovića (bubanj i perkusije), juna 2015. godine.

Zvuk i gruv grupe su od samog početka primarno usmereni ka muzici Zapadne Afrike, pustinjskom bluzu iz Sahare. Prisutan je i ogroman uticaj rokenrola i alternative, pogotovu novog talasa.

Od februara 2018. grupi se priključuje novi član: Darko Urošević (ex-Goribor) za bubnjevima i perkusijama, ali ubrzo nakon Darka, za bubnjarsku stolicu Igraloma dolazi Ivan Cvetković Ivši (ex-Fish in oil, ex-Popečitelji, Ti Fafa i ja, Milan Petković trio, Alhambra, etc).

Nakon samo tri meseca postojanja grupe, snimljen je debi album “Pogrešna poznanstva” u Vrbasu, u studiju “Šamarčina” Roberta Telčera (Veliki Prezir/Partibrejkers). Album je izdat 6. maja 2016. za Rock Svirke Records.

Krajem 2017. godine i početkom 2018. Igralom je snimio drugi album, takođe u studiju “Šamarčina”, u saradnji sa umetnikom i producentom Krisom Ekmanom (Chris Eckman; Glitterbeat Records/The Walkabouts). Izdat je 17. 09. 2018. za Ammonite Records (SRB) i Geenger Records (CRO).

Ovaj energični trio je do sada odsvirao preko 80 nastupa, duž regije, te i u Italiji i istočnim delovima Rumunije i Bugarske, od kojih je važno napomenuti: MENT showcase festival u Ljubljani (Menza pri koritu, Metelkova); prvi (sub)African festival “AfroVision” u Sofiji, u organizaciji Alarma Punk Jazz-a, zajedno sa sjajnim autorima i izvođačima – Hugo Race & The Fatalists (AUS/ITA), King Ayisoba (GHA) i Zea (NED); Kino Šiška u Ljubljani s grupom Diciplina A Kitschme (SRB), te kasnije s My Baby (NED); MKC Skopje s grupom Repetitor (SRB), FIDO showcase festival u Splitu, KC Grad u Beogradu s grupom Dirtmusic (USA/TUR/AUS)…

Nađa je indie / art rock / singer-songwriter projekat iza koga stoji Nađa Vračarić iz Novog Sada. Njeno stvaralaštvo je vođeno filozofijom “Bitno je postati odlučna osoba što je pre moguće, pogotovo kada je ljubav u pitanju. Verujem u horoskop, pogrešne izbore i suštinsku želju da ta uverenja, kakva god da su, propratim dobrim instrumentalom”.

U novembru 2016. godine objavila je svoj debitantski demo EP “Venus in Gemini” sa kojim je odradila promociju od festivala Exit preko Dev9tke u Ciglani pa sve do Gradić Festa i nekih od najboljih aletrnativnih klubova u regionu kao što su KSET u Zagrebu, Kvaka 22 i KC Grad u Beogradu i aletrnativnim mestima dom b612 i KC Lab u Novom Sadu.

Nakon kratke pauze, zajedno sa Nađom 22. februara u CK13 nastupiće novosadski muzičar Marko Čurčić sa kojim će najaviti nekoliko pesama sa, za sada, bezimenog, predstojećeg albuma.

Bandcamp: https://vnadja.bandcamp.com/album/venus-in-gemini

Instagram: https://www.instagram.com/nadjuledj/

Karte za ovaj koncert će koštati 250 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

Podeli na:

facebook twitter