Muzički događaj 08. Sep 12. 22:00

Tagovi

Improstor: Eugene Chadbourne + Gost: Hippy Death Suite

Eugene Shabourne je njujorški improvizator, virtuozni gitarista i bendžoista, poznat po svom eklektičnom i nekonvencionalnom pristupu stvaranju i izvođenju muzike. Pod uticajem različitih stilova rock, blues, blue grass, noise i free jazz, izgradio je sopstveni originalni i prepoznatljiv stil.

U svojoj bogatoj karijeri, koja traje više od 35 godina, sarađivao je kako sa imenima iz jazz i free jazz sveta, poput : Fred Frith,John Zorn , Derek Bailey, Han Bennink, Carla Bley Band, Paul Lovens , tako i sa mnogim bendovima: Violent Femmes, Turbonegro, They Might Be Giants, Sun City Girls

Rock sastav Shockabily je osnovao 1981. godine , sa čuvenim producentom Kramerom i violončelistom Tomom Korom. Preko sto koncerata svake godine – ostavili su upečatljiv otisak na scenama Evrope, Japana i Amerike.

Ni danas, Chadbourne ne staje i, kako sam kaže, obožava da putuje, sretne nove ljude, na bini i ispred nje, to ga inspiriše i nagoni da iznova radi isto – komponuje, priča, svira, nastupa sa drugim muzičarima, nebitno je da li su poznati ili ne. Na tim putovanjima, nastaju njegove kompozicije i priče, sam nastup je neverovatna mešavina svirke i veselog pripovedanja.

 

Gost: Hippy Death Suite

Hippy Death Suite je pseudonim pod kojim deluje Guillaume Le Boisselier, belgijski muzičar koji na sceni kombinuje elektronske zvukove uz žive instrumente u kreiranju mračne industrial/doom/ambient mešavine utemeljene u space/kraut rock korenima.

http://soundcloud.com/hippydeathsuite

Guillaume će nastupiti sa beogradskom muzičarkom Sanjom Ivkov koja nastupa pod pseudonimom Lebdi.

https://www.facebook.com/lebdilebdi

Podeli na:

facebook twitter