Muzički događaj 11. Mar 17. 21:00

Tagovi

Improstor#88

Drone, Drugs N’ Harmony je nastao prošle godine, nakon raspada sastava Drone Travolta. D.T. je bio aktivan na budimpeštanskoj sceni. Nakon odlaska jednog člana, preostala dvojica su tražila novog saradnika. Desetak ljudi je prošlo kroz sastav na pomenutoj poziciji, dok se N. Tomi nije ustalio.

U poslednjih par godina, Tomi živi i radi na relaciji Estonija-Kanada. Bavio se didžejingom, duže od decenije, za budimpeštanski legendarni radio Tilos. Bio je aktivan pod različitim imenima: Alkemizt, Holotype, Entomon itd.

Drone, Drugs N’ Harmony je prvi koncert održao u decembru 2016. u Budimpešti. Većina njihovog zvuka proističe iz improvizacije hardverskom manipulacijom u realnom vremenu.

Članovi su:

E. Bence – (DIY) modular synthesis, FX

N. Tomi – beats, sampling, VA synthesis

R. Csaba – analog & digital synthesis, FX, master signal processing

 

Muzičar i strip crtač Róbert Bereznyei stvara improvizovanu elektronsku muziku baziranu na sintisajzerima pod imenom Tigrics, još od 1997. godine. Objavljivao je povremeno za manje izdavače poput: Highpoint Lowlife iz Londona, Kind Gesture iz Čikaga i dr.

Jedan je od cenjenijih istočnoevropskih stvaralaca eksperimentalne muzike. Nastupao je uz imena kao što su Keith Fullerton Whitman, Leafcutter John, Ceephax Acid Crew, Frank Bretschneider, Shitmat i dr. Često nastupa sa muzičarima iz sfera džeza, drona, slobodne improvizacije.

https://tigrics.bandcamp.com/

 

Ex You (NS) je novosadski trio koji se bavi eksperimentalnom muzikom i slobodnom improvizacijom. Nastali su 2014. godine.

Članovi su:

Milan Milojković (electronics),

László Lenkes (guitar) i

Filip Đurović (drums).

 

Podeli na:

facebook twitter