IzložbaSobica
Izložba 28. Mar 18. 18:00

Tagovi

Izložba – Before I Fall Asleep

U sklopu izložbe radova studenata fotografije sa Kraljevske akademije u Hagu, nastalih tokom njihovog studijskog boravka u Novom Sadu i u saradnji sa studentima i profesorima Akademije umetnosti u Novom Sadu, u Galeriji CK13 je postavljen rad Io Sivertsen “Pre nego što zaspim”.

U pitanju je evokativan video rad koji se na veoma ličan i neposredan način bavi ambivalencijom ‘spokojstva’.

Postavkom dela Io Sivertsen i Galerija CK13 je započela svoj rad, čime je iniciran i programski koncept galerije: poetike intimnosti. Intimnost kao estezis koji se ovde želi pokazati i saopštiti kroz umetnost je pretpostavljena i samim fizičkim i ambijentalnim svojstvom Galerije CK13 i specifičnom ulogom koju ovaj prostor zauzima u široj organizaciji Omladinskog centra CK13. Reč je o sobi za noćenje u potkrovlju, u kojoj ima mesta za jednu osobu, eventualno/idealno dve. Pretvaranjem u galerijski prostor, a pri tome zadržavajući povremenu rezidencijalnu funkciju, ovaj prostor postaje u pravom smislu galerija – u smislu ‘prolaza’ (lat. galeria) – i postaje savremeno-umetnička i konceptualna upravo kao mesto intimizacije i ispitivanja estetskih i konceptualnih aspekata savremene umetnosti i uslova njenog stvaranja.

Pozivamo vas da pogledate rad Io Sivertsen “Pre nego što zaspim” u sredu 28. marta od 18 do 21h.

Ostali radovi u okviru izložbe pedeset studenata iz Holandije su izloženi na više lokacija u gradu: Galerija “Kosovska”, Lokal, Šok, Izba i KC Lab.

Podeli na:

facebook twitter