Muzički događaj 27. Feb 15. 22:00

Tagovi

Kazna za uši + DžDž + Plišani Mališan

KAZNA ZA UŠI

Beogradski bend Kazna za uši poslednji album objavio je pre 15 godina. Zaista je bilo krajnje vreme da članovi grupe ponovo uđu u studio i naprave novi. To se i dogodilo. Bend će predstaviti novi album pod nazivom “Nova zora”.

“U vrema kada je Kazna za uši objavila svoj prethodni album, zemlja u kojoj živimo zvala se SR Jugoslavija, festival Exit još nije ni postojao, a Crvena zvezda bila je prvak države u košarci. Celih petnaest godina bez izdanja jednog od omiljenih ‘brzih bendova Srbije’ 90-ih, priziva u sećanje davni, ponovo aktuelni slogan: ‘Srce nam se suši bez Kazne za uši!'”, kaže Ivan Tokin.

Kaznu za uši, kao i poslednjh skoro 30 godina, predvodi Ivek Van Đorđević, pevač i gitarista, a pored originalnog basiste Rudolfa Cibulskog, u grupi su još i klavijaturista Boris Eftovski i bubnjar Vladimir Markoski.

“Nova zora” sadrži 11 pesama, od kojih su dve snimljene uživo, u januaru 2011. na koncertu u klubu “Akademija”, dok su dve obrade pesama iz repertoara legendarnog beogradskog garažnog benda Robna kuća.

Novi album Kazne za uši možete da preslušate na ovoj adresi www.deezer.com/album/9139857

DžDž

U pripremi je novi album, koji je najavio singl „Buđenje“. Ostavio je odličan utisak na kritičare i dospeo na 1. mesto emisije „Popmašina“ na radiju B92. Njegov izlazak se očekuje početkom marta 2015. godine. Odsvirali su brojne koncerte širom Srbije i po regionu. Socijalno su i ekološki angažovani. Njihovu svirku su mnogi okarakterisali kao eklektični rok.

PLIŠANI MALIŠAN

Sastav Plišani Mališan je formiran 2005. godine i izvodi psyho rock sa elementima noisea i garage punka. Bend čine Mirko Šćepanović (bubanj), Ivan Kovačević (gitara), Đorđe Novaković (gitara, vokal) i Boban Kecović (bas gitara, vokal). Do sada su snimili nekoliko desetina sati demo snimaka i održali mnogobrojne koncerte širom Srbije. Ipak, jedan nastup se po važnosti izdvaja od ostalih. U pitanju je banjalučki Jelen Demofest, najznačajniji takmičarski festival na prostoru ex-Yu za bendove koji nemaju zvanično izdanje. U konkurenciji od nekoliko stotina grupa prijavljenih na konkursu 2011. godine, bend Plišani Mališan je osvojio prvu nagradu! Ova titula im je obezbedila snimanje albuma i videospota u produkciji MTV-ja.

Podeli na:

facebook twitter