Literarni program 26. May 16. 20:00

Tagovi

Književno veče sa Alessandrom Salvijem

Infoteka CK13 i radionica kreativnog pisanja „Pisalište“ pozivaju vas na književno veče sa pesnikom Alessandrom Salvijem.

Rovinjski pesnik Alessandro Salvi prvi je istarski autor kojeg je pazinska Kuća za pisce – Hiža od besid uputila na stipendijski boravak u Vojvodinu, u sklopu saradnje s Fondacijom Balkan-kult, koja upravlja umetničkom rezidencijom u Čortanovcima na Fruškoj gori.

Alessandro Salvi jedan je od najistaknutijih pesnika italijanske istarske književnosti rođenih sredinom sedamdesetih godina. Na sceni se pojavljuje 2008. godine zbirkom pesama “Rominjaju mravi mesožderi i druge sitnice”, godine 2011. izdaje zbirku pesma “I fori nel mare”, a prošle godine je objavio knjigu “Santuario del transitorio”. Osim što piše poeziju i kratke priče, Salvi prevodi hrvatske pesnike na italijanski jezik.

„Salvija, dakle, treba prihvatiti takvim kakav jest, sa svim njegovim protuslovljima, izvrtanjima i krajnostima, s njegovm idionsinkrazijama, ironičnim i duhovitim pomacima, tragičnim patnjama, pokajanjima i neriješenim grizodušjima, s njegovim egom koji se unosi u lice svakom tko ga uzme čitati. Pa ako vam se sviđa, u redu, ako ne, tko vam je kriv.“ – Nelida Milani, iz predgovora zbirke „Rominjaju mravi mesožderi i druge sitnice“.

Inače, Alessandro Salvi je ovih dana bio gost radionice kreativnog pisanja u CK13 pa će se na ovoj književnoj večeri predstaviti i neki od polaznika čitanjem svojih tekstova. Do tada radove nastale na Pisalištu možete čitati na blogu:

Pisalište

Podeli na:

facebook twitter