Literarni program 26. Apr 18. 20:00

Tagovi

Književno veče sa Srđanom Gagićem i Ognjenom Aksentijevićem

Pozivamo vas na književno veče sa autorima Srđanom Gagićem i Ognjenom Aksentijevićem. Pričaćemo o Gagićevoj drugoj zbirci pesama koja nosi naziv “Prelazno doba”, kao i o Aksentijevićevoj debitantskoj zbirci “Um za morem, smrt za vratom”, a imaćete priliku i da ih čujete kako čitaju svoju poeziju. Izdavač obe knjige je Treći Trg, a program će moderirati pisac Đorđe Majstorović.

Srđan Gagić je rođen 1988. godine. Njegov prvi rukopis “Deca u izlogu” nagrađen je na 44. Ratkovićevim večerima poezije, u čijem je izdanju i objavljen 2015. godine. Za ovu zbirku dobio je i Brankovu nagradu 2016. godine. Priredio je zbornik “Meko tkivo: izbor iz nove poezije regiona” (2015). Na konkursu Trećeg Trga za drugu knjigu poezije 2016. godine rukopis “Prelazno doba” odabran je za objavljivanje. Poeziju i kratku prozu objavljuje u časopisima, portalima i zajedničkim izdanjima u regionu. Živi u Beogradu.

Ognjen Aksentijević je rođen 1994. godine, student je grupe za srpsku književnost i jezik sa komparatistikom Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Uređuje studentski književni list “Vesna” u kom objavljuje književnu kritiku i eseje. “Um za morem, smrt za vratom” je autorov prvi rukopis poezije i za njega je prošle godine dobio nagradu Beogradskog festivala poezije i knjige “Trgni se! Poezija!”.

Podeli na:

facebook twitter