Konkursi, Literarni program 19. Sep 15. 14:00

Tagovi

Kreativno pisanje u CK13!

Vikend-radionica Kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13! Radionica se održava u subotu i nedelju, 19. i 20. septembra 2015. u prostorijama Omladinskog centra CK13. Besplatna je za sve učesnike. Maksimalan broj učesnika: 10.

Konkurs

Pozivamo sve zainteresovane da svoje prijave, koje treba da sadrže: osnovne podatke o osobi i 1-3 teksta (poezija i/ili proza, dužina jednog proznog teksta do 12000 karaktera sa razmacima, dužina pesme neograničena) pošalju na e-mail kreativno.pisanje@ck13.org najkasnije do srede, 16. septembra (do kraja dana). Svi će biti obavešteni o ishodu konkursa u četvrtak, 17. septembra (do kraja dana).

Šta je Radionica kreativnog pisanja?

Prostor za čitanje, pisanje, analiziranje, brisanje, dorađivanje, razmišljanje. Prostor za razgovor o pročitanom. Prostor za dijalog o napisanom. Prostor za informisanje o savremenoj književnosti. Prostor za informisanje i o drugim umetnostima.

Ko vodi radionicu?

Radionicu vode Ognjenka Lakićević i Bojan Krivokapić, uz podršku gosta-pesnika, Stevana Tatalovića.

Ognjenka Lakićević ima dve zbirke poezije (Ispod stepeništa, Ulubljenja), a imala bi ih i više da ima odgovorniji i sistematičniji osećaj za obraćanje drugima. Radi na trećoj zbirci pesama čiji je radni naslov „Ljubavna pisma Guglu“. Već drugu godinu drzi pesničku radionicu „Anonimni pesnici“ u Domu omladine Beograd. Više od poezije voli samo muziku, kojom se bavi u bendu Autopark. Rođena je i živi u Beogradu, gde je završila Filološki fakultet. Opsednuta je mogućnostima guglovanja.

http://anonimnipesnici.blogspot.rs/

http://ognjenkalakicevic.blogspot.rs/

Bojan Krivokapić je objavio “Trči Lilit, zapinju demoni” (kratka proza), za koju je dobio nagrade Đura Đukanov i Edo Budiša, za najbolju knjigu kratkih priča u 2014. godini i “Žoharov let” (poezija) za koju je dobio nagradu Mak Dizdar za najbolji rukopis zbirke poezije u 2013. godini.
Objavljuje širom bivše Jugoslavije. Tekstovi su mu prevedeni na italijanski, nemački i albanski jezik. Pet godina se bavio antropološkim teatrom u Kamernom pozorištu muzike Ogledalo u Novom Sadu. Diplomirao je komparativnu književnost u Novom Sadu, a izučavao je i Studije roda u Sarajevu. Vodi radionice kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13 (uredio zbornike tekstova proisteklih iz tih radionica: “Radovi u Kući” i “Na ulici gaze bose ljude”). Uglavnom živi u Novom Sadu, ali je sve češće u delu sveta smeštenom između Trsta i Tirane.

Stevan Tatalović živi i radi u Beogradu. Izučava studije bezbednosti, piše pesme i političke komentare. Trenutno radi na rukopisu za zbirku poezije i istraživačkoj tezi u kojoj je jedna od ključnih reči disciplina.

Podeli na:

facebook twitter