Léon w/ Antoine Läng (Švajcarska) + Stanković – Đurović duo (Novi Sad)

leon-press
Muzički događaj 22. Apr '12. 21:00 Ulaz: 150rsd

Tagovi

Léon je bas duo iz Švajcarske koji čine Raphaël Ortis i Louis Schild. Prvi put su nastupili u okviru Microfestivala u januaru 2011. Ovaj duo je skoncetrisan na improvizaciju i dinamiku koju je moguće stvoriti između dva basa. Ubrzo se ovaj muzički projekat proširio i uključuje promenjive muzičare (bubnjevi, perkusije,vokal) što omogućava obnavljanje i osvežavanje muzičkog jezika koji stvaraju. Mehanički zvuci i organska buka predstavljaju zvuke čija se forma neprestano i iznova stvara. Ovo im je drugi nastup u okviru Improstora.

Raphaël Ortis- e-bass & objekti
Louis Schild – e-bass & objekti
Antoine Läng- vokal

Antoine Läng
Član je nekoliko projekata i bendova poput dQtç, VLL678, Atomic Paracelze, i pored toga aktivan je na švajcarskoj sceni eksperimentalne i improvizovane muzike. Sa bogatim iskustvom u žanrovima od rocka do jazza, izgradio je svojevrsnu vokalnu tehniku potpomognutu raznim elektronskim uređajima.

Tijana Stanković/Filip Đurović duo
Aktivni na novosadskoj muzičkoj sceni u okviru sastava različitih žanrovskih opredeljenja, od rok pa sve do tradicionalne muzike.Saradjivali su, zasebno ili zajednički, sa nekim od imena free jazz i impro scene, poput Szilard Mezei,Joel Grip,Albert Markos,Rastko Lazić,Igor Stangliczky…..Ovo će im biti premijerni nastup.

Tijana Stanković- violina
Filip Đurović -bubnjevi

www.ortis.ch/leon
http://antoinelang.tumblr.com

Podeli na:

facebook twitter
iCal Import + Google Calendar
Događaj:
Léon w/ Antoine Läng (Švajcarska) + Stanković – Đurović duo (Novi Sad)
Početak:
22. Apr '12. 21:00
Kraj:
22. Apr '12. 23:00
Ulaz:
150rsd
« Lista događaja