Northern Revival + Let The Cigar Die + Leaf

NR
Muzički događaj 11. Nov '17. 21:00 Ulaz: 250 rsd

Tagovi

Koncert povodom pet godina postojanja benda Northern Revival, na kome će im gosti biti sastavi Let The Cigar Die i Leaf.

 
NORTHERN REVIVAL (Stoner Rock/Sludge Metal), Novi Sad

Northern Revival je osnovan u oktobru 2012. godine. Već na drugom živom nastupu pobeđuju na Joker Demo Festu u Zrenjaninu. U decembru 2014. godine izbacuju spot za pesmu “Square With The House Of God” i najavljuju EP “Mouth Full Of Dirt” koji je objavljen na proleće 2015. u vidu CD izdanja za Miner Records. Usledila je promo turneja od 22 nastupa po Srbiji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini. Na Bike Rock Festu, takmičenju bendova u Prnjavoru (BiH) osvojili su drugo mesto. U februaru 2016. godine izbacuju prvi spot singl za pesmu “Heavy Deliver Man”, koji je najavio novi album i ubrzo kreću na “Life Survival Tips”, turneju koja još uvek traje po Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji i BiH. Album “Life Survival Tips” je objavljen za izdavačku kuću Nocturne Media. Webzine Balkanrock je album svrstao u 30 najboljih regionalnih albuma za 2016. godinu, Helly Chery magazine ga je uvrstion na listu u top 45 izdanja, a na Serbian Metal Portalu se našao među 21 najboljim domaćim albumima u 2016. godini. Radio stanica Oradio je pesmu “Heavy Deliver Man” svrstala u 50 najboljih singlova u protekloj godini. Imali su koncerte sa poznatim bendovima iz svog žanra poput Bongzilla (USA), Planet Of Zeus (Grčka), Greenleaf (Švedska), kao i sa domaćim bendovima kao što su Električni Orgazam, Obojeni Program, Kraljevski Apartman, Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi, E-play, itd. Ove godine su ostvarili saradnju sa pivarom RazBeerbriga koja je napravila Northern Revival Pale Ale pivo.

LET THE CIGAR DIE (Metal), Tiszakécske, Hungary

LTCD bend je osnovan 2010. godine od strane Zoltána Sánta i Levente Blanára, koji su i dalje u bendu. Trenutnu postavku popunjavaju Zoltan Koros (bas) i Szabocs Varga (bubnjevi). Nastupali su na Sziget festivalu, Hegyalja, Rockmarathon, Pock Part, Szeged Youth Festival (SZIN), pobedili su na Éter Festival i bili drugi u Metal Battle takmičenju. Do sada imaju tri EP izdanja: “I Wish You”, “Solitude” i “So Confused and Endless Hours”. Osim svirki po Mađarskoj, ove godine su imali turneju i po Švedskoj.

LEAF (Groove/Sludge/Doom Metal), Kula

Bend Leaf je nastao u maju 2016. godine na inicijativu Slobodana Pejčića i Mihajla Milanovića. Nakon toga su se bendu pridružili Nikola Krneta, Milan Miljuš i Aleksandar Vukotić. Ulaskom u 2017. Aleksandar Vukotić napušta bend i ulazi lead gitarista Sergej Bojović, a takođe i basista Milan Miljuš napušta bend i umesto njega ulazi Stefan Nađlukac. Leaf je od samog početka orijentisan na autorski materijal, a sam zvuk pesama je mešavina Sludge, Groove i Doom metala, koji je inspirisan starom New Orleans underground školom.

Podeli na:

facebook twitter
iCal Import + Google Calendar
Događaj:
Northern Revival + Let The Cigar Die + Leaf
Početak:
11. Nov '17. 21:00
Kraj:
11. Nov '17. 23:55
Ulaz:
250 rsd
« Lista događaja