Muzički događaj 18. Apr 17. 20:30

Tagovi

Novo u popularnoj muzici – muzika za film

U okviru muzičkog ciklusa “Novo u Popularnoj muzici” imamo prilike da ugostimo italijanskog muzičara i kompozitora Andreu Belfia. Njegova rezidencija uključuje solo izvođenje materijala sa novog albuma “Ore” i radionicu sa lokalnim muzičarima na kreiranju improvizovane muzike za film. Solo nastup Belfia je 15.aprila, a grupno izvođenje muzike za film je 18.aprila u 20.30h u CK13.

U okviru grupne sesije nastupaju: Dimitrije Jakovljević (el. gitara, bas), Sava Botić (fender rhodes), Vasa Vučković (klarinet) i Andrea Belfi (bubnjevi).

 

——-

Gostovanje Andree Belfija se realizuje u okviru projekta Novo u popularnoj muzici, koji propituje odnos savremene i nove popularne muzike. Iako popularna muzika može imati komercijalni potencijal na uštrb kvaliteta muzičke ekspresije, inovacije i participativnosti, ona pak odiše autonomnim tendencijama u muzičkoj kreativnosti. Uzimajući u obzir ovu dvosmislenost, projekat teži da markira progresivne tendencije u savremenoj muzici ugošćavanjem kompozitora i muzičara koji su aktivni na raskršću savremene popularne i tzv. ozbiljne muzike. Implementacijom ovih tendencija kroz izvođenja, radionice i razgovore, želimo da otvorimo nove prostore muzičkog istraživanja i produkcije, i da podstaknemo aktualizaciju i kontekstualizaciju kroz preispitivanje trenutnog stanja na lokalnoj muzičkoj sceni.

Projekat se realizuje u saradnji Omladinskog centra CK13 i Centra za nove medije kuda.org.

Gostovanje Andrea Belfija se realizuje i u okviru šireg projekta „Proširena estetska edukacija”, koji se realizuje u saradnji kuda.org sa Multimedijalnim institutom iz Zagreba, Kontrapunktom iz Skoplja, Berliner Gazette iz Berlina i Kulturtregerom/Booksom iz Zagreba.

Projekat je podržan kroz program Kreativna Evropa (2014-2020) Evropske komisije, uključujući podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Evropske kulturne fondacije Amsterdam – BAC program, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje i Grada Novog Sada, kao i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Podeli na:

facebook twitter