Literarni program 26. Feb 16. 21:00

Tagovi

Pisalište – javno čitanje

Pozivamo vas na javno čitanje radova nastalih na radionici Pisalište u klubu CK13. Čitaće se radovi koji su nastali na samoj radionici, ali i neki drugi, zavisno od dogovora i raspoloženja samih učesnika. Motiv februarske radionice su predmeti, a za inspiraciju smo uzeli i jednu zajedničku rečenicu kojom bi trebalo završiti tekst (priču ili pesmu). Rečenica glasi: “Uteha onima koji nemaju ništa”, a preuzeta je iz romana “Čovek koji se smeje”. Autor ovog dela, Viktor Igo, rođen je 26. februara 1802. godine, tako da će na neki način ovo veče biti i simbolični omaž velikom francuskom piscu.

 

Pisalište je spontani i otvoreni koncept radionica kreativnog pisanja, još uvek je u nastajanju, sa idejom da se dalje razvija zajedno sa samim učesnicima radionica. Okupljamo se jednom mesečno, donosimo sveže radove, ali i na licu mesta stvaramo nove, kako samostalne, tako i zajedničke. Nakon našeg prvog okupljanja, u novembru prošle godine, pokrenuli smo i blog gde je već objavljeno desetak tekstova:

https://kreativnopisanjeblog.wordpress.com/

Takođe, pozivamo vas da nakon zvaničnog dela ostanete na druženju sa učesnicima radionice u našem klubu, gde će se slušati odabrane pesme Džonija Keša, jednog od najvećih muzičara 20. veka.

Podeli na:

facebook twitter