Benefit, Muzički događaj 22. Dec 17. 18:30

Tagovi

Predstavljanje Borderfree organizacije i humanitarni koncert

U proteklih par godina, iako kao fenomen česta tema u medijima, život izbeglica iz bliskoistočnih i afričkih zemalja koji su, usled ratnih i siromaštvom izazvanih nedaća, prolazili kroz Srbiju Balkanskom rutom, retko je bio stvarni predmet interesovanja javnosti.

O njihovom životu u kampovima, svakodnevnim izazovima, administrativnim problemima, zdravstvenim nevoljama, životu u iščekivanju i nesigurnosti, kao i o mogućnosti da i sami pomognete i svojim angažmanom doprinesete boljem životu ovih ljudi, govoriće Vanja Crnojević, nekada i sama izbeglica iz Bosne i Hercegovine, sada stanovnica Švajcarske, direktorka i osnivačica organizacije Borderfree.

Osnovana 2015. Borderfree organizacija, čija je misija unapređenje kvaliteta života i zaštita dostojanstva izbeglica nezavisno od njihovog porekla, religioznog i političkog opredeljenja, trenutno je aktivna u izbegličkim kampovima u Preševu, Bujanovcu i Vranju.

Borderfree organizacija, kao i sve njene aktivnosti, koje uključuju nastavu nemačkog i engleskog jezika, obrazovanje i organizovanje slobodnih aktivnosti odraslih, omogućavanje rada mobilne zubne klinike, frizerskog salona i kafića, finansiraju se isključivo od dobrovoljnih priloga.

Na koncertu nakon prezentacije nastupiće: Nađa, Čičini čvorci i Voda nad vodama.

Sav prihod od ulaznica po ceni od 250 dinara biće prosleđen organizaciji Borderfree.

Dobrodošli ste da nam se pridružite u Omladinskom centru CK13, 22. decembra, sa početkom u 18:30h. Vidimo se!

Podeli na:

facebook twitter