Projekcija filma “Istraga o građaninu izvan svake sumnje”

istraga-film
Film 13. Nov '17. 19:00 Ulaz: Free

Tagovi

Pozivamo sve zainteresovane na projekciju filma “Istraga o građaninu izvan svake sumnje” (kod nas poznat i kao “Istraga nad besprekornim građaninom”). Nakon projekcije možete ostati i na neformalnoj diskusiji o ovom ostvarenju.
 
Istraga o građaninu izvan svake sumnje (Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto) je italijanski igrani film, snimljen u režiji Elija Petrija i premijerno prikazan početkom 1970. godine, poznat kao jedno od najuspešnijih ostvarenja političke kinematografije svog vremena.
 
Glavni protagonist, koga tumači Gian Maria Volonte, visoki je službenik rimske policije koji je upravo premešten sa mesta načelnika kriminalističkog na čelo političkog odeljenja, a koji impulzivno zakolje svoju ljubavnicu (čiji lik tumači Florinda Bolkan). Radnja prikazuje kako on, koristeći svoj položaj, u istrazi za ubistvo dokaze namešta nedužnim osobama, a potom, isto tako impulsivno, namešta oslobađujuće dokaze i počinje svojim kolegama da daje indicije da je ubica on sam, ali njegove kolege to uporno ignorišu.
 
Film je 1970. godine na Kanskom festivalu dobio Veliku nagradu žirija, a sledeće godine i Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja.
 
Zemlja: Italija
Godina: 1970
Režija: Elio Petri
Scenario: Elio Petri, Ugo Pirro
Muzika: Enio Morikone
 
Uloge: Gian Maria Volontè, Florinda Bolkan, Gianni Santuccio.
 
Film je titlovan na srpski jezik. Prevod sa italijanskog: Saša Hrnjez
 
Ulaz slobodan.

Podeli na:

facebook twitter
iCal Import + Google Calendar
Događaj:
Projekcija filma “Istraga o građaninu izvan svake sumnje”
Početak:
13. Nov '17. 19:00
Kraj:
13. Nov '17. 21:00
Ulaz:
Free
« Lista događaja