etiketa4
Muzički događaj 03. Feb 18. 21:00

Tagovi

Promocija “Етикета 4”

Nastupaju: Дримкрафт и Иван Чкоњевић i Dako Loop Orchestra.
 
“Етикета 4” je nezavisan alternativni label formiran krajem 2016. godine u Novom Sadu, koji promoviše muzičare putem fizičko-virtuelnih izdanja, formata razglednice, na čijoj se poleđini nalazi QR code za download link singla, EP-a ili albuma. Delovanje ove neobične izdavačke kuće fokusirano je na bivši jugoslovenski prostor. Ovom prilikom u CK13 ispred etikete nastupiće izvođači sa najsvežijim izdanjima u katalogu: Дримкрафт и Иван Чкоњевић i Dako Loop Orchestra.

„Дримкрафт“ je lo-fi projekat Igora Devića (jednog od osnivača alternativnog sastava Hton). Suština koncepta je ispisivanje dnevnika snova i snolikih predstava putem muzike. Centralnu postavku ovog minimalističkog opusa prožimaju noćne periferne vizjije, spora pulsirajuća hipnoza i ambijentalna elektronika. Krajem 2017. godine projekat Дримкрафт se udružuje sa ambijentalnim umetnikom i multiinstrumentalistom Ivanom Čkonjevićem, sa kojim objavljuje aktuelno izdanje “Месечарење”, kao i nekoliko samoinicijativnih rescore-ova za uglavnom zaboravljene neme filmove s početka prošlog veka.

Katalog “Етикете 4” za 2017. godinu zaokružio je sjajan album “Monoman” čiji je tvorac gitarista, slikar i elektronski kompozitor iz Novog Sada – Darko Jovanović (ex Tripcycle, Audio Odela). Njegov one-man projekat Dako Loop Orchestra gradi svoj neobičan i uzbudljiv izraz pomoću lupova i apstraktnih gitarskih tekstura na polju plesne elektronske muzike.

Karte za ovaj koncert će koštati 200 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

Podeli na:

facebook twitter