Predstava 22. May 14. 20:00

Tagovi

Prospi da napuniš

Program se otkazuje zbog Dana žalosti. Uskoro više informacija o novom terminu.

Benefit događaj za pomoć ugroženima u poplavama. Preporučena donacija je 200 rsd, ali svako ko dođe može donirati koliko je u mogućnosti.
Sav prihod prikupljen od donacija biće uplaćen na zvaničan račun Vlade Srbije otvoren za pomoć ugroženima:
ŽIRO RAČUN ZA POMOĆ (dinarski račun Vlade Srbije za pomoć ugroženima):
Dinarski račun: 840-3546721-89.

Samostalna predstava umetničkog para vulkåi

PREMIJERA

O autorima:

Umetnički par vulkåi iz Novog Sada, Agneš Đere i Danijel Šivinjski, istražuje slojevite dimenzije stvarnosti kroz umetnost i aktivizam. vulkåi stvara na polju eksperimentalnih pravaca umetnosti koristeći različite oblike vizuelnih i performativnih izražaja. Dvoje umetnika prvenstveno je angažovano u produkciji sopstvenih umetničkih kreacija, pri čemu koriste raznovrsne kreativne veštine i medije – performans, fotografiju, film, projekciju i druge.

O predstavi:

Ništa. Bestelesno, nečujno, prozračno ništa. Potpuno ništavilo okružujemo materijom, oblikujemo posudu. Istražujući prostor unutar posude, često se suočavamo sa neudobnostima života, gde je čovekova istinska snaga u izdahu, gde ostaje izgubljen bez pitanja i odgovora. Usred umirujućeg sopstva, na dnu posude nailazimo na odraz mogućnosti bačenih u dubinu našeg bića. S margine egzistencije klizimo kao voda i pronalazimo nove puteve. Kroz sebe prolazimo, plutamo kao vrela magma u prisustvu pulsirajućih znakova. Prostor unutar posude je mrtva zona, gde duh uzima dah i odgovara životom.

Igraju: Agneš Đere i Danijel Šivinjski
Režija: Agneš Đere i Danijel Šivinjski
Produkcija: vulkåi (http://www.vulkai.com ; art@vulkai.com)
Podrška: Omladinski centar CK13
Godina: 2014.

Podeli na:

facebook twitter