Tearpalm MRT Dichotomy Engine
Muzički događaj 23. Jun 18. 21:00

Tagovi

Pt/Tearpalm + Dichotomy Engine + MRT

CK13 i Crime:Scene Records sa ponosom predstavljaju veče ekstremnog industrial & noise drone zvuka uz
►PT/TEARPALM ►DICHOTOMY ENGINE ►MRT.

Satnica:
21:30 – Dichotomy Engine
22:15 – MRT
23:00 – Pt / Tearpalm

O bendovima:

PT/TEARPALM (postindustrial / psychodelic noise – Niš)
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Pt / Tearpalm je saradnja između Željka Ljubića Pitija, gitariste poznatog po svom radu sa bendom Goribor, čiji je bio jedan od originalnih članova i osnivača i eksperimentalnog elektronskog sastava Tearpalm, okultne postindustrial orijentacije sa psihodeličnim primesama. Imaju dva studijska albuma za sobom: ‘Osvit’ iz 2012. objavljen za Slušaj najglasnije!, ‘Drugi’ objavljen 2015. za danas im matičnu etiketu 93DOT93, a u skorije vreme objavili su i live split sa zajedničke svirke sa integralnom varijantom sastava Tearpalm iz aprila ove godine. Ova se kolaboracija do sad retko mogla videti uživo zbog dinamike rada i susretanja članova. Ovo će biti prva prilika da ih novosađani vide uživo!

DICHOTOMY ENGINE (ambient drone / noisegaze – Novi Sad)
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Dichotomy Engine je započeo 2007. kao solo projekt Dražena Đorđevića. Nakon raspada njegovog matičnog benda Dražen se okreće manje konvencionalnoj muzici i kreće sa snimanjem i izvođenjem eksperimentalne muzike. Dichotomy Engine stvara muziku koja je različito opisana kao ‘noisegaze’, ‘drone’ i ‘ambijent’, kombinujući atmosferske teksture, elemente eksperimentalne i drone muzike često sa težinom i volumenom heavy metala i buke. Zvuk Dichotomy Engine se stalno razvija, istražujući mnoge nove načine snimanja i živih nastupa.

MRT (industrial / dreamnoise / experimental – Novi Sad)
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
MRT je eksperimentalni industrial projekat iz Novog Sada. Glavni fokus su im buka, distorzija, snovi i experimentalna elektronika. MRT je nastao 2007. godine i do sada iza sebe imaju 8 albuma i 2 ep izdanja. Iako iza sebe ima samo jedan live nastup, MRT neprestano radi muziku za pozorište i film. Na prošlom koncertu uspeli su rasterati kompletnu publiku. Za fanove oldschool industrial zvuka: Throbbing Gristle, Einsturzende Neubauten, NoN, Genocide Organ. itd.

Podeli na:

facebook twitter