Razgovor o knjizi „Antropologija građanstva“ Jelene Vasiljević

antropologija
Promocija 09. Nov '17. 19:00

Tagovi

Regionalni naučni centar – Novi Sad vas poziva na promociju knjige „Antropologija građanstva“ autorke Jelene Vasiljević.

Šta je građanstvo? Koji su mu teorijski i istorijski izvori i kako se ono oblikovalo u različitim nacionalnim kontekstima? U kakvom su odnosu kultura i građanstvo i kako je kultura postajala predmet građanskih prava? U kojim kontekstima naši državljanski statusi i građanska prava počinju da određuju naše sudbine? Šta nam u tom smislu govori iskustvo raspada SFRJ i stvaranja novih zajednica građana i državljana? Kako se građanstvo konstruiše u multikulturalnim društvima poput Vojvodine?

O ovim i sličnim pitanjima će se razgovarati povodom knjige „Antropologija građanstva“ (IFDT – Mediterran, 2016.) sa autorkom Jelenom Vasiljević (Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Beograd), Milivojem Bešlinom (Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Beograd), Aleksejem Kišjuhasom (Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu) i Srđanom Radovićem (Etnografski institut SANU), uz moderaciju Krisztine Rácz (Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Beograd).

Podeli na:

facebook twitter
iCal Import + Google Calendar
Događaj:
Razgovor o knjizi „Antropologija građanstva“ Jelene Vasiljević
Početak:
09. Nov '17. 19:00
Kraj:
09. Nov '17. 21:00
« Lista događaja