Riverroth + Haste + Džedalji

RiverrothHasteInfidel
Muzički događaj 17. Nov '17. 21:00 Ulaz: 200 rsd

Tagovi

Koncert povodom promocije debi EP izdanja benda Haste.

Riverroth (NS)
Riverroth je novosadski black/thrash metal bend nastao krajem 2015. godine. Iza sebe imaju demo EP “Infernal Thrashing” i singl “Thunderdevil”, a publici će predstaviti i novu pesmu “Grave Brigade”, koja će se naći na njihovom sledećm izdanju, na kome trenutno rade.

Haste (VS)
Haste je thrash/death metal sastav iz Vrbasa, nastao 2014. godine. Repertoar benda se trenutno sastoji od kombinacije i obrada, kao i autorskih pesama. U bližoj budućnosti bend planira da sadržaj repertoara promeni na isključivo autorski materijal. Haste je na svojim, još uvek malobrojnim nastupima, delio binu sa skoro svim značajnijim bendovima domaće metal scene, a neki od njih su Infidel, Putrid Blood, Alitor, Deathonation, Riverroth, Thundersteel, Kobold itd. Bend trenutno snima materijal za svoj prvi EP pod nazivom ”Sufferr is beneath” koji će izaći u narednim nedeljama.

Džedalji (SO)
Bend Džedalji nastao je na leto 2005. godine. Od samog starta bend se bavi autorskim radom sa idejom da svira metal slobodnije forme, bez pravila u stvaralaštvu, pa su tako i pesme najčešće nastajale iz improvizacije. Bendovi kao što su Slayer, Death, Carcass i Kreator su uzori Džedaljima i po ugledu na njih Džedalji kreiraju svoj zvuk. Bend je krenuo sa radom u sastavu: Srdjan Šefer (vokal, gitara), Nikola Čanak (gitara), MIloš Živanović Živac (bas) i Nikola Đurđev Đuka (bubanj) i u toj postavci stvaraju nekoliko pesama koje će nešto kasnije iste godine svirati uživo na raznim svirkama po Somboru i okolini. Članovi benda su takođe među organizatorima FeelGood festa, festivala ekstremne muzike, koji je započeo postojanje iste godine. Međutim, Džedalji su imali problem da smisle i uklope odgovarajuće tekstove u aranžmane koji su već zadovoljavali kriterijume svih članova benda, pa se tako bend odlučuje da tekstova neće ni biti. Vokali su uvek improvizovani, neartikulisani, ponekad sa melodijom, čisto radi forme. Neke pesme imaju po koju reč ili poruku, ali uglavnom besmislenu ili provokativnu. Nakon par godina basista Živac napušta bend, a na njegovo mesto dolazi Stefan Nastasić i ubrzo počinje snimanje demo albuma. Sticajem okolnosti snimaju samo dve pesme koje objavljuju. Ubrzo potom i gitarista Čanak napušta bend, a umesto njega gitaru preuzima Nkola Stojković, gitarista Infidela. U tom sastavu bend nastavlja sa radom i svirkama, a u repertoar ubacuje i po koju obradu.

 

Podeli na:

facebook twitter
iCal Import + Google Calendar
Događaj:
Riverroth + Haste + Džedalji
Početak:
17. Nov '17. 21:00
Kraj:
17. Nov '17. 23:55
Ulaz:
200 rsd
« Lista događaja