Muzički događaj 31. Mar 17. 20:30

Tagovi

Rusti + Harvo Jay + Headlights Tell Stories + Voda Nad Vodama

Stiže nam talas mađih bendova iz Hrvatske na koji će se nastaviti novosadska Voda Nad Vodama!

 

Rusti je noise pop bend iz Kutine koji trenutno deluje u Zagrebu, nastao 2013. godine. Izdaje svoj prvi službeni EP “Brana” 2015. godine. U prethodnom periodu više puta su menjali postavu, a sada u bendu sviraju: Tomislav Đudarić (vokal, gitara), Ivan Mlakar (vokal, bas) i Branimir Blažević (bubnjevi). Neki od koncerata i bendova kojih se Rusti rado seća su: Vlasta Popić, Johnny Foreigner (UK), Klub Exit (Osijek) – Robotra (Aus), Tvornica Kulture – Repetitor, Baraka (Kt) – M.O.R.T. itd. Svakako u najboljem sećanju ostaje mini turneja u Srbiji 2015. godine, kada je bend u tri dana svirao u Subotici, Novom Sadu i Našicama. Nakon zatišja i promene postave, Rusti se vraća osvežen novim pesmama, ljudima i energijom.

Harvo Jay je tročlani dream noise bend iz Osijeka. Nastao je 2015 godine, a čine ga Hrvoje Dešić (gitara, vokal), Marko Pernarčić (bas, vokal) i Šimun Padovan (bubnjevi, vokal). Zajedno rade žanrovski različitu, dinamičnu muziku prožetu nepravilnim ritmovima i minimalističkim tekstovima, često u obliku narodnih izreka i slogana. Prošle godine su izdali Lajv Ep snimljen u sklopu “Bankine”, kompilacije osiječkih bendova sa nastupa u klubu Exit, te samostalno snimaju prvi album koji izlazi uskoro.

Headlights Tell Stories je tročlani pop/noise/trucker rock band koji takođe dolazi iz Osijeka. Nakon sviranja desetak koncerata pod raznim imenima i sa drukčijim postavama, bend početkom 2016. počinje sa ozbiljnim i konkretnim radom. Postavu čine Mateo Holik (gitara, vokal), Nebojša Bolić (bass) i Strahinja Krnjaić (bubnjevi). Prvi nastup su imali na live snimanju “Bankine” gde dobivaju prve pozitivne kritike. Nakon par lokalnih koncerata, pre mesec dana objavljuju svoj debitantski EP od 4 pesme pod nazivom Homesick. Muziku doživljavaju kao ventil za ispuštanje frustracija i negativnih vibracija, te svojim melodijama slušatelju pokušavaju približiti predivni osećaj izolovanosti povezane s ruralnim delovima planete.

Bend Voda Nad Vodama oformljen je u Novom Sadu 2007. Godine, oslonivši se na punk logiku da je bitan stav, a ne muzičko iskustvo. Iako muziku VNV ne možemo svrstati u žanr punk muzike, njihovi koncerti su izuzetno bučni sa dominantnim molskim pasažima radikalno svedenih ritmova i vokalnih harmonija, koji su ključni u izlivanju ogromne energije ovog punk is not dead svedočenja u 21. veku.

 

 

Podeli na:

facebook twitter