Muzički događaj 19. Dec 15. 20:00

Tagovi

Scena fest 6

Šesti po redu festival underground i alternativnog zvuka SCENA FEST! Odlučili smo da u stilu ispratimo 2015. godinu i da pripremimo bogat program novih i alternativnih bendova za vas. Na festivalu će nastupiti ukupno 7 žanrovski različitih bendova, akcenat je na tvrđem zvuku. Dođite i podržite scenu!

Nastupaju:

20:00 – ĆELAVA GOSPOĐA (šank rok, Beočin)
20:45 – B.R.A.I.N (math thrash, Novi Sad)
21:30 – SINOPHIA (heavy thrash, Novi Sad)
22:15 – REPLICUNTS (garage punk, Beograd)
23:00 – MUD FACTORY (hardcore death, Vranje)
23:45 – TENTACLE WIZARD (stoner doom, Novi Sad)
00:30 – THREAD (technical progressive, Odžaci)

Info o bendovima:

Šesti Scena Fest otvara beočinski šank rok bend ĆELAVA GOSPOĐA. Kao svoje uzore navode sastave poput Rise Against, Nirvana, Offspring. Šaljivi i energični, ovi momci prave sjajnu atmosferu.

Posle njih na scenu će izaći mlad bend B.R.A.I.N. koji za sebe kaže da ih nazivaju math thrash, sa elementima đenta i mathcore-a. Tročlani bend koji će predstaviti jedan zanimljiv, energičan i žanrovski mešovit koncept. Bend trenutno radi na svom prvom albumu a nešto od tih pesama imaćete priliku da čujete baš na Scena Festu premijerno!

Nakon njih na scenu izlazi novosadska heavy thrash petorka SINOPHIA koji iza sebe imaju već izdat EP a trenutno završavaju svoj prvi album. Bili su predgrupa velikim imenima poput Tim „Ripper“ Owens (ex-Judas Priest), Blaze Bayley (ex-Iron Maiden) i Guardians Of Time. Njihova svirka je hirurški precizna i glasna.

Posle metalaca, vreme je za žene. Na scenu će izaći sve popularniji i harizmatičniji all-girl pank bend REPLICUNTS iz Beograda koji iza sebe imaju istoimeni album. Pored toga što bend čine devojke, ovaj bend itekako uživo praši i bljuje vatru. Njihova svirka je sirova, beskompromisna sa tekstovima koji vas gađaju direkt in-your-face. Bend je nastupao po mnogim festivalima i prava su live atrakcija!

Nakon Replicunts na scenu će izaći bend koji nam dolazi iz Vranja – sjajni death hardcoreri MUD FACTORY. Bend koji je nastao 2012. godine i za relativno kratko vreme ostvaruje niz zapaženih nastupa od kojih se izdvajaju drugo mesto na 34. požarevačkoj Gitarijadi, nastup na Reload festivalu, Balkan Streets festivalu kao i osvojeno prvo mesto na 47. zaječarskoj Gitarijadi, 2014. godine pobedom u Kragujevcu na Wacken Metal Battle takmičenju. Iza sebe imaju jedan album i jedan ep. Uživo bend koji ruši zgrade.

Posle energičnih Mud Factory, na scenu će izaći novosadski stoner doom bend TENTACLE WIZARD. Bend je nastao krajem 2013. godine, a sebe karakterišu kao mešavinu doom, stoner, psihodelije i dark rock zvuka. Wizardi su do sada nastupali na dosta koncerata po Novom Sadu i okolini i imaju zanimljiva zvučna rešenja baš iz razloga što imaju dve bas gitare u bendu. Bend trenutno radi na novom materijalu a nešto od toga imaćete priliku da čujete na Scena Festu.

Bend koji će završiti festival nam dolazi iz Odžaka i bili su bend koji je otvorio prethodni Scena Fest, oni su THREAD – bend koji se karakteriše kao progressive technical rock. Njihov zvuk je psihodeličan, melanholičan i nabijen tvrdim rifovima. Za svoje uzore navode bendove poput: Deftones, Kyuss, Alice in Chains, Tool….Oni će svakako u najboljem svetlu zatvoriti ovaj festival i odjaviti 2015. godinu.

Podeli na:

facebook twitter