Muzički događaj 15. Jun 17. 21:00

Tagovi

SEC + L’Œillère + dèchemétal

Francuski underground nam stiže u CK13!

SEC je bas/bubanj duo, punk/noise prog duel na parteru, licem u lice, među publikom. Sviraju prebzro, preglasno, ali sa osećajnošću.

Nekoliko korisnih informacija o SEC-u:

SEC ne sviraju jazz, niti pop, ne plaćaju uvek javni transport, nikada ne sviraju na bini, ne sviraju fine gitarske melodije, postoje skoro šest godina i odsvirali su skoro 200 koncerata, ne glasaju, niti su zainteresovani za berzu, ponosni su što su svirali sa Chromb !, Ultra Zook, Kouma, The Ex, Ruby My Dear, No Means No, Sabot, La Colonie de Vacances, ne veruju u reforme, nemaju vere, ne profitiraju od reklame, gnušaju se profita, ne razvodnjavaju vino, ne kupuju MP3, niti ga prodaju, uključuju se u 220 volti. SEC su fini. SEC su SEC.

 

 

L’Œillère je divlji solista na akustičnoj gitari čije duge i narativne kompozicije kombinuju savremenu kompoziciju sa perkusivnim rokom i modalnim džezom. Gitaru svira isključivo bez efekata, pri čemu ovo formalno ograničenje podstiče stalno obnavljanje kreativnosti budući da se orkestralni aspekt kompozicije postiže samo jednim instrumentom. Ali, L’Œillère ne teži demonstraciji tehničkih veština, svira iz srca. Izdao je tri solo albuma i sarađivao sa Secret Chiefs 3 i TeTsuo. Svirao je i sa Ruins, Fred Frith’s CosaBrava, Mike Watt’s Missingmen, Anekdoten, Cabezas de Cera, GuessWhat, Fat32, Chocolat Billy, Electric Electric, Alastairs Roberts, L’Ocelle Mare, a.P.A.t.T, Mein Sohn William, Cam Deas, Radikal Satan i mnogim drugima.

 

 

 

Zajedno, SEC i L’Œillère čine trio dèchemétal. Suprostavljajući vlastite estetike istražuju polje nepoznatog.

Podeli na:

facebook twitter