davidbowie
Muzički događaj 12. Feb 18. 19:00

Tagovi

Slušaonica vol. 2 – BOWIE in 90s

Ovog ponedeljka u Slušaonici ćemo “ugostiti” Dejvida Bouvija, jednu od najupečatljivijih figura pop kulture.

Ziggy, Heroes i China Girl će da se odmore, dok mi preslušavamo Dejvidove nepravedno zapostavljene albume iz devedesetih i s početka dvehiljaditih: Black Tie White Noise, Outside, Earthling, Hours, Heathen i Reality.

Disco King vas čeka u ponedeljak u CK13, dođite da čujete šta ima da poruči.

—————————————————-

SLUŠAONICA U CK13!

Pozivamo vas da zajedno slušamo muziku.

Slušamo razne žanrove: funk, jazz, indie, glam rock, punk i druge…

U vreme kada muziku može imati svako, kada je sa interneta skidamo kao sa polica u hipermarketima, kada je prošlo vreme prave potrage za albumima, ono što nam ipak ostaje je da muziku slušamo zajedno. Da slušamo albume, a ne samo hitove, da muzici vratimo pravu pažnju, i podsetimo se da je njena svrhe da povezuje ljude raznih prostora i različitih perioda, a ne samo da zabavi. Muzika postoji i uvek će postojati mimo naših ličnih ukusa, ona nastaje u društvu, nosi obeležje vremena i prostora, socijalnog okruženja, ličnih odnosa…

Zato ćemo se kroz Slušaonicu vratiti korak unazad, i podsetiti se početaka nastajanja popularne muzike, istraživati muzičke žanrove i uživati.

Za Slušaonicu vam nisu potrebna znanja, pa ni slušalačka iskustva, već samo želja da provodite večeri u CK13, slušate muziku, slobodno govorite o njoj i razmenjujete je.

Podeli na:

facebook twitter