PetiSmit
Muzički događaj 13. Mar 18. 20:00

Tagovi

Slušaonica vol. 3 – Patti Smith

U trećem martovskom izdanju Slušaonice “ugostićemo” pesnikinju, pevačicu i likovnu umetnicu Peti Smit. Program ćemo otvoriti njenim debi albumom “Horses” zbog kojeg je i prozvana kumom panka, a zatim ćemo preći na mirnije mejnstrim tonove koji su joj i doneli svetsku popularnost. U završnom delu imaćemo priliku da čujemo njene obrade, tačnije njen omaž muzičarima koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji rokenrola.

Dođite u utorak da zajedno Slušamo Peti Smit.


 

SLUŠAONICA U CK13!

Pozivamo vas da zajedno slušamo muziku. Slušamo razne žanrove: funk, jazz, indie, glam rock, punk i druge…

U vreme kada muziku može da ima svako, kada sa interneta muziku skidamo kao sa polica supermarketa, kada je prošlo vreme potrage za albumima, ono što nam preostaje je da muziku slušamo zajedno. Da slušamo albume, a ne samo hitove, da muzici vratimo pravu pažnju, i da se podsetimo da je njena svrhe da povezuje ljude raznih prostora i različitih perioda, a ne samo da zabavi. Muzika postoji i uvek će postojati mimo naših ličnih ukusa, ona nastaje u društvu, nosi obeležje vremena i prostora, socijalnog okruženja, ličnih odnosa…

Zato ćemo se kroz Slušaonicu vratiti korak unazad, i podsetiti se početaka nastajanja popularne muzike, istraživati muzičke žanrove i uživati.

Za Slušaonicu vam nisu potrebna znanja, pa ni slušalačka iskustva, već samo želja da provodite večeri u CK13, slušate muziku, slobodno govorite o njoj i razmenjujete je.

Podeli na:

facebook twitter