Goribor evo je banja
Muzički događaj 19. Jun 18. 20:00

Tagovi

Slušaonica vol. 5 – Goribor, “Evo je banja!”

U utorak, 19.06. sa početkom od 20h, okupićemo se kako bismo zajedno slušali jedan od najboljih, najartikulisanijih, najprefinjenijih novijih rok bendova sa naših prostora, GORIBOR.

Kroz njihovu muziku se provlače uobičajene teme kao što su ljubav, droga, očajanje, bezizlaznost, kritika šljama koji je zavladao društvom, neuklopljenost i samoća.

Poseban akcenat biće na frontmenu benda, Aleksandru Stojkoviću St-u, koji u svojim pesmama uspeva da uz suptilnu emociju i prepoznatljivu bluz energiju artikuliše generacijski vapaj u kojem odzvanja želja za životom.

Pored slušanja muzike, posetioci će imati priliku da pročitaju neke od tekstova iz njegovih knjiga „Ne možeš mnogo ali možeš malo“ i „Princ bez horsa“ i čuju najzanimljivije inserte iz St-ovih intervjua.

Dođite da zajedno uživamo u St-ovoj VOŽNJICI!

Ovu Slušaonicu za vas su pripremili Nemanja, Branimir i Nemanja.

________________________________________________________________________________

SLUŠAONICA U CK13!

Pozivamo vas da zajedno slušamo muziku. Slušamo razne žanrove: funk, jazz, indie, glam rock, punk i druge…

U vreme kada muziku može da ima svako, kada sa interneta muziku skidamo kao sa polica supermarketa, kada je prošlo vreme potrage za albumima, ono što nam preostaje je da muziku slušamo zajedno. Da slušamo albume, a ne samo hitove, da muzici vratimo pravu pažnju, i da se podsetimo da je njena svrhe da povezuje ljude raznih prostora i različitih perioda, a ne samo da zabavi. Muzika postoji i uvek će postojati mimo naših ličnih ukusa, ona nastaje u društvu, nosi obeležje vremena i prostora, socijalnog okruženja, ličnih odnosa…

Zato ćemo se kroz Slušaonicu vratiti korak unazad, i podsetiti se početaka nastajanja popularne muzike, istraživati muzičke žanrove i uživati.

Za Slušaonicu vam nisu potrebna znanja, pa ni slušalačka iskustva, već samo želja da provodite večeri u CK13, slušate muziku, slobodno govorite o njoj i razmenjujete je.

Podeli na:

facebook twitter