VCVeventVečera
Aktivizam, Benefit 04. Apr 18. 19:00

Tagovi

Zajednička veganska večera – Solidarnost, ne granice!

U sredu, 04. aprila, VCV (Volonterski centar Vojvodine) i CK13 spremaju vegansku večeru da bi podržali organizacije BelgrAid, Rigardu i Eskuela kon alma, koje pružaju podršku migrantima i izbeglicama zaglavljenim u Srbiji.

Obrok menjamo za donaciju: pasulj, sočivo ili mleko!
Ali možete i na uobičajen način, priložiti u kutiju za donaciju. 🙂

Pomenute organizacije svoje aktivnosti sprovode uglavnom u blizini granica u Subotici, Somboru i Šidu, gde obezbeđuju tuševe, čistu odeću i donji veš, obuću, tople obroke i mogućnost da punjenje mobilnih telefona. Rigardu, takođe, na sajtu www.borderviolence.eu, izveštava o slučajevima policijskog nasilja na granici, kao što su ilegalne deportacije.

Ove organizacije, koje na mesečnom nivou pomažu u proseku 150 osoba koje u Srbiji borave van sistema i zvaničnih kampova, čine mladi volonteri iz Evrope i celog sveta koji sami finansiraju svoj boravak ovde, a donacije pojedinaca i drugih organizacija im omogućavaju da sprovode svoje aktivnosti.

VCV vas poziva da dođete i da probate veganske mediteranske specijalitete koje će za vas spremati volonteri iz Italije i Portugala, kao i da se upoznate sa gore pomenutim volonterima, aktivnostima koje sprovode i informišete o situaciji u kojoj žive ljudi na granicama Evropske Unije.

Podeli na:

facebook twitter