Predstava 23. Jun 14. 20:00

Tagovi

U traganju za izgubljenom krletkom

LETNJI POZORIŠNI DANI U CK13

Pretpremijera predstave “U traganju za izgubljenom krletkom”

Predstava je urađena prema motivima iz knjige „Trči Lilit, zapinju demoni“ autora Bojana Krivokapića koja se bavi savremenim dilemama postjugoslovenskih prostora. Autor piše na svim bhsc jezicima dajući jezičke i prostorne slobode, ne ostavljajući prostora za svojatanje ili nadmoć. Zagovara ideju da književnost može i treba da menja i da pisanje jeste i treba da bude politička aktivnost. Borba protiv autoriteta, neslaganje sa nametnutim identitetom i društvenim pritiscima da se taj identitet izdvoji i sledi, pojedinačne ljudske sudbine koje rezultiraju jednom univerzalnom smrću nastalom kao posledica ili odustajanje, prostor je koji žulja, gnječi i postaje sve tešnji ili tesan.

Bojan Krivokapić je za knjigu “Trči Lilit, zapinju demoni” nedavno dobio Godišnju književnu nagradu Istarske županije – Regione Istriana „Edo Budiša“ u Pazinu.

Predstava je rezultat projekta u kome su učesnici i učesnice bili deo procesa umetničke edukacije kroz radionice antropološkog pozorišta koje je vodila multimedijalna umetnica i edukatorka Ivana Inđin. Predstava će se izvoditi u različitim arhitektonskim i kulturnim objektima kako bi se izmestila iz pozorišnih ustanova i bila dostupna svima.

Igraju: Olga Simić, Andraš Juhas, Tanja Đurić, Ana Marija Černjanski, Edina Miškei, Milena Pavlović
Režija i tehnička podrška: Ivana Inđin
Asistencija na govornim delovima: Olga Simić
Dizajn i tehnička podrška: Tamara Jakovović
Tehnička podrška: Žolt Polgar
Muziku komponovao, aranžirao i izabrao: Lav Kovač
Korišteni audio i video materijali: Sam Taylor-Wood “Still life” i “Little death”, Robert Ashley “Automatic writing”, Johann Strauss “An der schönen blauen Donau”, Zlaja Timotić i Vesna Petković „Umirem majko“, Ivana Inđin „U traganju za izgubljenom“
AV pojavljivanje Lilit: Dubravka Tintor
Glas dečaka: Luka Lejić
Harmonika: Stevan Lukić
Montaža zvuka harmonike: Andraš Juhas

Predstava je nastala u produkciji Centra za inicijative u kulturi – OGLEDALO koje je nastalo 1989. godine i bavi se produkcijom i distribucijom projekata savremenih izvođačkih umentosti (pozorišne predstave, performansi, koncerti, hepeninzi); edukacijom dece i mladih u oblasti savremenih izvođačkih umetnosti (radionice, tribine, predavanja…); istraživanjem u oblasti umetnosti i umetničke pedagogije, a od 2011. Ogledalo se bavi promovisanjem ženske i feminističke umetnosti.

Projekat podržali: Kancelarija za mlade Gradske uprave za sport i omladinu grada Novog Sada,
OŠ “Petefi Šandor” i Omladinski centar CK 13.

 

Podeli na:

facebook twitter