Literarni program 16. Feb 17. 20:00

Tagovi

“Ustupanje mesta” – promocija zbirke pesama Stevana Tatalovića

Pozivamo vas na promociju zbirke poezije „Ustupanje mesta“ autora Stevana Tatalovića. Rukopis je izabran na konkursu za najbolji pesnički prvenac Beogradskog festivala poezije i knjige i izdavačke kuće Treći trg za 2016. godinu.

Razgovor će voditi Bojan Krivokapić.

O knjizi:

Zbirka poezije „Ustupanje mesta“ (Treći trg, 2016) peva o revolucijama koje se nisu dogodile. Osnovni motivi knjige pronalaze se u životnim nedostacima: poslovima od petnaest minuta, gradovima koje nismo posetili, jezicima koje nismo naučili, ljubavima koje su nas zaobišle i pitanjima smrti sa kojom nemamo šta da tražimo. Sa pesmama koje se nadovezuju, ova celina liči na poemu u kojoj smo svi glavni junaci. Uz veliki broj upadica koje ometaju čitanje i vraćaju pažnju na ponovo aktuelna egzistencijalna pitanja, ova angažovana knjiga nema cilj da nešto promeni, već služi kao podsetnik da povremeno treba da se zaustavimo.

O autoru:

1.

Stevan Tatalović (1987)

Živi i radi u Beogradu. Piše poeziju, akademske tekstove. Rukopis Ustupanje mesta je autorova prva (prava) zbirka pesama, koju je objavio Treći trg 2016. Autor je prethodno objavio knjižicu „O“ u izdanju beogradskog Pesničenja.

Podeli na:

facebook twitter