Valentino Bošković CK13
Žurka 14. Feb 19. 20:00

Tagovi

Valentinovo: More/Mars

U četvrtak, 14. februara u 20h, okupljamo se da proslavimo 373. godišnjicu otiskanja prvog Bračanina u neizvesno prostranstvo izvan Zemljine orbite. Davne 1646, domišljati Valentino Bošković roketom je odjedrio na usamljen put u daleki svemir, ali na nas nije zaboravio, te nam kad god uzmogne šalje izveštaje o svom putešestviju, beleške o Marsu, kao i pisma u kojima se priseća mladosti, mora i rodnog otoka.

Uz zvučne instalacije Save Botića, prisećaćemo se Valentinovih poslanica Zemljanima: “Vozi Son Se Roketon” iz 2014. godine, i “Marsovska listina” iz 2016. U iščekivanju Valentinovog skorog povratka (sletanje na Vidovu goru planirano je 14.02.2046. u 21:35h), pozivamo vas da nam pomognete u pokušaju da sa njim uspostavimo kontakt – poruke ćemo odašiljati plesom, razglednicama, mejlom, satelitima, kao i svim ostalim raspoloživim sredstvima. Pridružujemo se brojnim pokušajima njegovog prizivanja i za moguće ranije sletanje nudimo mu Crveni čot i Frušku umesto Vidove gore. Naime, Fruška gora je pre samo 600 hiljada godina, poput Brača, takođe bila otok, pa verujemo da bi se među ovdašnjim, panonskim otočanima osećao kao kod kuće.

Svi tradicionalniji Zemljani i Svemirci koji se pak drže Valentinove stare “Na Valentinovo ne smiš ništa činit”, moći će da se, uz piće na CK13 plaži, sa Valentinom povežu jednostavnim prepuštanjem svetlosnim talasima video materijala sa motivima Jadrana i svemira.

Plaža ponovo radi!

“Cilo kopno na svitu je otok, samo je niki otok veći, a niki manji. I Zemja je otok tako da smo svi mi otočani.”

Priređivačice priredbe Anja Lazor i Ivana Mitrović

Podeli na:

facebook twitter