Otvorena kuhinja 05. Oct 16. 19:00

Tagovi

Zajednička veganska večera

Iako svaki aktivistički angažman zahteva fizički i psihički napor, veganstvo ima tu sjajnu komponentu da doslovno svaki put kad sedneš za sto, sudeluješ u mikrorevoluciji.

Jedi kao revolucionar/ka!
Bez ubijanja i iskorišćavanja životinja.

Pridružite se pripremi od 15č ili dođite na Zajedničku vegansku večeru u 19č.

Ove srede prikupljene donacije sa veganske večere usmeravamo Udruženju za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS, kao podršku i pomoć u njihovom radu s nezbrinutim životinjama.

foto

Iskorišćavanje životinja prisutno je u mnogim sferama, ne samo na području ljudske ishrane. Milioni životinja svake godine stradaju u naučnim eksperimentima, lovu, industriji zabave i krzna, u zoološkim vrtovima i transportu. Međutim, konzumacija mesa, mleka, jaja i ostalih proizvoda dobijenih iskorišćavanjem životinja pridonosi patnji i smrti više od bilo koje druge ljudske aktivnosti. Samo za potrebe ljudske ishrane, u svetu se svake godine, uzgoji i ubije više od 60 milijardi kopnenih životinja.

 

145 miliona životinja ubijeno svakog dana
6 miliona ubijeno svakog sata
100.000 ubijeno svake minute
1.680 ubijeno svake sekunde

foto2

Svi se slažemo da je uzrokovanje patnje ili smrti životinje moralno neprihvatljivo. To mora da znači, između ostalog, da je uzrokovanje patnje ili smrti životinja zbog naših prehrambenih navika, moralno neprihvatljivo.
Iskorišćavanje životinja za hranu glavni je uzrok njihove patnje i smrti. Zato je prva i najvažnija stvar koju svako može učiniti u cilju borbe za prava i oslobođenje životinja – postati vegan/ka.

Podeli na:

facebook twitter