Direktna akcija, Radionica 31. Aug 17. 14:00

Tagovi

Zeleni alati: Ormarić razmene

Festival samoorganizovanja
31.08 – 01.09. // 14č

 

Pozivamo te na radionicu izrade ormarića za razmenu od starih drvenih paleta koja će se održati u okviru Festivala samoorganizovanja 31.08. i 01.09.

U DIY duhu, učesnice i učesnici radionice će savladati veštine koje će moći da primene na buduće uradi-sam projekte. Nakon radionice Ormarić razmene biće postavljen na ulazu u Omladinski centar CK13.

Ujedno vas pozivamo da se za vreme trajanja Festivala samoorganizovanja uključite u razmenu i donesete stvari koje vam više ne trebaju, a drugima će biti korisne.

Ideja ormarića razmene (Freebox/Givebox) je podstaknuti solidarnu razmenu predmeta koji su jednima suvišni, a drugima potrebni u javnom prostoru.

To mogu biti predmeti za domaćinstvo, odeća i obuća, knjige, igračke, alat, kozmetika, računarska oprema, cd-ovi, ali i hrana.

Ormarić razmene nije dobrotvorno, već društveno i politički motivisan projekat, odnosno oblik konstruktivne direktne akcije i praktična kritika kapitalizma i konzumerizma, a razmena bez novca model alternativne ekonomije koji se oslanja na solidarnost, saradnju i korišćenje postojećih potencijala u zajednici koji istovremeno pozitivno utiče na urbanu održivost kroz smanjenje nastanka otpada i bacanja neželjenih predmeta.

Ormarić razmene funkcioniše po principu uzmi ili ostavi.
Dođeš i doneseš neku korisnu i upotrebljivu stvar koju više ne koristiš, a mogla bi trebati nekom drugom. Uzmeš ono što ti je potrebno ili interesantno. Sve je besplatno, jer ovde je novac bezvredan.

Prijavu šalji do 29. avgusta na mejl office@ck13.org sa naznakom (subject): Ormarić razmene. Ili jednostavno dođi u CK13 i priključi se.

Broj učesnika_ca radionice je ograničen na 5, ali snaćićemo se i sa više 🙂

Podeli na:

facebook twitter