Kuhinja solidarnosti NS nastavlja sa radom i u 2021. godini

Kuhinja solidarnosti NS je i danas kuvala tople obroke koji su razdeljeni socijalno ugroženom stanovništvu u Novom Sadu. Od maja meseca, kada je kuhinja pokrenuta, skuvano je oko 1500 obroka, uz koje često idu i salate i dezerti. Danas su ovome dodati i “novogodišnji” paketi, koji sadrže osnovne životne namirnice.

Ovim smo zaokružili kalendarsku godinu koja je bila posebno teška za sve, a naročito za one najugroženije. To je bio i glavni pokretački motiv za osnivanje Kuhinje solidarnosti NS koju su zajednički pokrenuli Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, Omladinski centar CK13 i brojni volonteri i volonterke.

Osim angažmana nekoliko desetina ljudi u pripremi i distribuciji hrane, sve ovo ne bi bilo moguće bez vaše pomoći od koje smo nabavljali hranu i sve ostalo što je potrebno za funkcionsanje jedne ovakve kuhinje. Osim ukusne hrane, kod nas se stalno krčka solidarnost na svim nivoima, jer smatramo da je samo uz nju bolji i pravedniji svet moguć.

Da bi Kuhinja solidarnosti nastavila sa aktivnostima istom snagom i da bi hrana nastavila redovno da stiže do onih najugroženijih, potrebna nam je vaša kontinuirana pomoć u vidu donacija koje možete uplatiti na dinarski račun:

325-9500700045352-36 (Vojvođanska banka)
Svrha uplate: Kuhinja solidarnosti NS
Primalac: Udruženje „Omladinski centar CK13“ Vojvode Bojovića 13, Novi Sad
Šifra plaćanja: 289

Srećno i borbeno u Novoj godini žele vam:
Kuhinja Solidarnosti NS
Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad
Crna kuća
Solidarne drugarice

Niko gladan! Niko bez doma!